Malena

71%
Malena
Plakát traileru
V roce 1941 bylo Renatovi 13 let a ačkoliv probíhala druhá světová válka, v jeho ospalé vesničce se prakticky nic nedělo. Dokud se však jednoho dne neobjevilo něco, co jednou provždy změnilo jeho život Malena, krásná mladá údajná válečná vdova, jež se stala obsesí každého muže a objektem nenávisti každé ženy. Díky ní začne Renato získávat mnoho životních zkušeností a dostane se do míst, která by si nedokázal ani představit.

Film od režiséra oceněného Oscarem za film BIO RÁJ vypráví intimní portrét a epický příběh o nezávislosti, intrikách, odvaze a nezapomenutelné přítomnosti opravdové lásky.



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Malena je mnohovrstevnatý vícežánrový vpravdě italský film v nejlepším slova smyslu. Giuseppe Tornatore, který nese jednu z hlavních držav internacionální italské tvorby se v Maleně jednak vyjadřuje k italské povaze, ovšem v humorném a laskavém balení, které ovšem realisticky kompenzuje drsnou realitou. Pokud bych měl Tornatoreho připodobnit k domácím poměrům, tak má pověst italského Jana Svěráka. Takhle si nějak představuji kvalitní evropský film.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hezký film, co víc dodat. Je to sice o chlapeckých fantaziích, ale ve finále se to zvrtne i k nějakému filmovému ději, což jsem nečekal. Hvězdičku za Monicu Belluci, za prvé ji to sakra sluší a člověk ani nemrkne, když je na obrazovce, jen aby nepřišel ani o jeden snímek záběru a za druhé, scéna ponížení na náměstí nemá chybu, to zase klobouk (a podprsenku) dolu. Hudba od Morriconeho je znát, ale nic výrazného. 70%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Velice pěkný film! Bellucci je nádherná ženská, hudba Ennio Morriconeho jako vždy přenáramná. Kamera Lajose Koltaie rovněž stojí za zmínku. Celkem nezapomenutelný snímek dospívajícího chlapce v sicilském maloměstě uprostřed chaosu druhé světové války. Perfektní ukázka lidské malosti a pomstychtivosti. Je to silně emotivní snímek, který má v sobě i přes nevalné charaktery mnohých postav specifické kouzlo a poezii.

Dodatečné informace

Původní název:
Der Zauber von Malèna (více)
  • Itálie Malena
  • Itálie Der Zauber von Malèna
  • Itálie Malèna
  • Itálie Малена
Premiéra v ČR:
2. 8. 2001
Země původu:
Itálie, USA
Tržby:
14,49 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch