Šílený Max 2 - Bojovník silnic

77%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Tak tohle vážně můžu. George Miller je opět ve formě a to samé se hodí říci i výborném Gibsonovi,který v mých očích už bude navždy ten šílený Max. Akce výborná,celé je to opět správně špinavé a nekompromisní. Všechno je správně propracované a jde vidět,že bylo pro druhý díl přiklepnuto více peněz.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Tohle je už lepší, než první díl. Postapokalyptický svět sice není z nejvydařenějších, přeci jen by nemusela být hlavní komodita benzín, ale je to tak prostě postavené.. silniční piráti. Akce je propracovanější, tempo je vysoké, ale mezi scény jsou slabé a chvílemi jsem se nudil. Nejlepší je závěrečná honička v autech. Pěkné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Volné pokračování životních peripetií jednoho samotáře se už více zaměřuje na postapokalyptické prostředí, se vší ponurostí s tím spojené. Zoufalé boje o holý život jsou v takové době pochopitelně samozřejmostí. Také jde hlavně o palivo do svých aut a dalších dopravních prostředků. A divákovi bude secakramensky horko. Budou mu mezi zuby skřípat zrníčka prachu a hlavně bude cítit všudypřítomný pach onoho paliva, pneumatik a kovového narezlého šrotu. Atmosféra vskutku honosná. Nové filmové postupy ukazující směr filmového průmyslu byli posléze inspirací pro mnohé další tvůrce, kteří z nich čerpají do dnešních dnů. Dech beroucí automobilové honičky spojené přestřelkami a úžasnými kaskadérskými kousky do této doby nebyli k mání. Scéna s cisternou už je jen vrcholem toho všeho. Scénář není nijak složitý, což nahrává právě oné velké akci. Na výpravě se nešetřilo. Dává to hlavně prostředí a používaných vozidel hlavní podklad k úspěchu. Zvláštností je, že snímek nestárne a má co říct i dnes. Z Mela Gibsona se stala hvězda a zaslouženě.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Viděl jsem podruhé s odstupem času a musím říct, že ten film opravdu nepěkně zestárl. Žánr ,,postapo" mám rád a vyhlížím nové přírůstky, ale možná i s tím ohledem mi tento film po letech přišel poněkud nudný a nezáživný. Mel Gibson je v hlavní roli velice dobrý, řada akčních scén neztrácí šťávu, ale už mě to nebere.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
První díl jsem preventivně vynechal a šel jsem rovnou do dvojky s vidinou svižné a surové akce a dusivé postapo atmosféry. No, asi jsem to trochu přecenil. Přitom začátek byl velmi slibný, rychlá vysvětlivka minulých událostí, které měly za následek zborcení civilizace, a pak už se jelo na plný plyn. Ovšem hned po první honičce přišel velký utrum, který trval nějak nepřirozeně dlouho. Na chvíli ho sice narušili hnusní záporáci, ale po chvíli se všechno zase uklidnilo, z počátku fungující atmosféra úplně vyšuměla a já se vážně začínal nudit. Navíc Mel Gibson, jakkoli ho považuji za skvělého herce, tady vystřídal za celý film pouze dva výrazy, přičemž tím druhým mám na mysli ten jeho závěrečný úšklebek. Závěrečná automobilová naháněná byla sice efektní a konečně i zábavná, ale ukončena nějak ráz na ráz, bez většího vyvrcholení. A takový je i celý film- odvede si svoje, ale aby přidal něco víc nad běžný rámec, to ne. Ale nemůžu mu upřít to, že se právě z něj dodnes čerpá hodně inspirace.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Toto pokračování je divočejší a akčnější. Je zde více honiček, výbuchů a
  • akce
  • děj
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
O chlp lepšie a dal by som 5*! No čo už. Jedna z mála dvojok ,ktorá za niečo naozaj stojí. Dej je rovnako ako v jednotke jednoduchý a zameraný na jednu situáciu ,ale je dostatočne prepracovaný ,aby zabavil a zaujal. Vedľajšie postavy a záporáci sú omnoho inteligentnejší ako v jednotke a hlavný záporák konečne nieje otravný ,takže si s ním dokážete vytvoriť nejaké citové puto. Max je tu už odzačiatku Mad ,ajkeď sa začiatok rozbieha pomaly. Postava "Pilota" a jeho helikoptéry má veľmy zaujala a som rád že je aj v trojke - menšie obzvláštnenie príbehu predsa nezaškodí. Z výsledkom som náramne spokojný. George Miller, dokázal si mi zmeniť názor na australské filmy ,ďakujem! ☺ 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Přestože je dvojka o dvojnásobek lepší než jednička, občas už trpí věkem. Není to takový průšvih. Akce je stále svěží, Gibson, ač na to, že moc nemluví skvěle sedí. A příběhově sice nic extra, ale kdo tu potřebuje příběh?
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
5
Ze staré trilogie jediný koukatelný díl - dává ostatně smysl, že Fury Road je nejvíc podobný právě dvojce. I tak ale žádná sláva. Řekl bych, že hlavní kvalita filmu spočívá primárně v jeho silném estetickém výrazu (pouštní post-apo, zbytky lidstva přežívající v kmenových uspořádáních, benzín nad vodu, sado-maso/queer/punk záporáci, upravená vozidla...). ____Prvních 20 minut jsem si docela užíval, ale začne to být docela nezáživné, jakmile se Max dostane do opevnění k lidem, kterým později v příběhu pomůže. Velkým neduhem celé série jest, že je obsahově velmi plytká ve smyslu prokreslování témat, vztahů mezi postavami a mytologizováním fikčního světa. Závěrečnou honičku jsem si neužíval, protože mě frustrovalo, jak jsou postavy neschopné efektivně bránit onu cisternu. Vyumělkovanost mě velmi vytrhává z imerze. Na začátku osmdesátek bych z toho byl odvařenej, protože to je agresivní, ulítlé, má hromadu praktických efektů a dobré kaskadérské kousky, ale laťka se posunula a tohle holt je dvě úrovně pod tím, co opravdu považuji za skvělé. Chyba přitom není nutně ve stáří, ač zkušenosti přináší pokrok - avšak první kvalitní (post)moderní akční film, Wild Bunch, z roku 1969 a stále drží krok se současnými vrcholy žánru.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
Max Rockatansky podruhé. Díky kolosálnímu úspěchu prvního dílu mohl George Miller použít mnohem větší rozpočet a je to znát. Už začátek a nalezení tahače na silnici navozuje hustou atmosféru. A to nás ještě čeká Lord Humungus (švédský olympionik Kjell Nilsson) a jeho speciální výzdoba offroadu. Nezapomenutelný je taky Vernon Wells, jako zloduch číslo 2 Wez (taky hrál Bennetta v "Komandu"). Taky se zde v sérii poprvé ukáže Bruce Spence v roli Gyrokapitána. Honičky, bitky a zase honičky - tak to má být. Zlatá 80. léta.