Vítejte v KLDR!

66%
Vítejte v KLDR!
Plakát traileru
1. Do KLDR je zakázáno dovážet mobilní telefony, teleobjektivy větší než 150 mm a videokamery. 2. Fotografování z vlaku či autobusu je striktně zakázáno. 3. Není možné se samostatně vzdálit od skupiny. 4. Hotelové pokoje mohou být odposlouchávány. Tolik příkazy korejských úřadů pro turisty, kteří se odhodlají cestovat do této hluboce izolované totalitní země. Korejci ovšem od počátku věděli, že s tímto běžným turistickým zájezdem cestuje i režisérka Linda Jablonská. Co všechno jí ukáží? Co všechno jí dovolí natočit? Ale hlavně, jak se budou během této exkurze do stalinistického skanzenu chovat Češi, kteří si sami velmi dobře pamatujím, jak funguje a chutná komunistický režim?


výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Nechápu proč jenom 67%?! Je to ten nejlepší český dokument, který jsem kdy viděl, i když z prostředí trochu odlišného. Krásné nakouknutí do prostorů KLDR. Nemám co víc říci. Prostě je toto jen zbytečně podceňované. Ani chvíli jsem se nenudil!
Marator
Marator
269 bodů
7.5
Už jen díky tomu, že jsem mohl nakouknout do lidově demokratické BUBLINY (snad) na naší planetě, plné propagandy, monumentálních památníků, dálnic po které během závěrečných titulků projela 3 auta, jednoho televzního kanálu, mrazivně dokonale zpívajících pionýrů, dopravního policisty marně čekajíce na kolaps na křižovatce, smutných lidi, veselých českých turistů, ale jen díky slivovici, hodnotím tento dokument nejvyšší možnou hodnotou. Ale musím přiznat, že to na své lidi umí a dokaží je ochranit od svobody:-( Ještě teď si zpívám závěrečnou písničku oslavující velkého vůdce a tatíčka Kim-Čong-Ila. Brrrrrrrrrrrrrrr...

Dodatečné informace

Původní název:
Vítejte v KLDR! (více)
  • Česká republika Vítejte v KLDR!
  • Česká republika Cesta do neznáma, aneb Dovolená v KLDR
  • Česká republika Kalosirthate sti Voreio Korea!
  • Česká republika Üdvözöljük Észak-Koreában
  • Česká republika Welcome to North Korea!
Premiéra v ČR:
26. 2. 2009
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika, Česká republika

Powered byJustWatch