Láska rohatá

56%
Láska rohatá
Plakát traileru

Autor přivádí v pohádce na scénu tak trochu podivnou společnost: je tu neschopný čert Záprtek, dva zlodějíčci, kteří se za čerty nejdřív vydávají a nakonec se jimi i stanou, čertovská babička Elvíra, která, ačkoli vládne nejedním kouzlem, se stává čím dát tím víc člověkem, jeden superbyrokratický pekelný inspektor, poctivá dívenka Anička a její už méně poctivá kamarádka Markéta, nenasytná majitelka zlatnictví a další. A na tomto základě se rozehrává příběh o životních hodnotách a o jejich hierarchii, ale také o lidské hlouposti a samozřejmě i o lásce. Je to pohádka, která stojí důsledně na straně zdravého rozumu a moudrosti.




Recenze: Láska rohatá

Kinobox.cz
50%

Suverénním králem je v tomto ohledu Jiří Mádl. Za posledních šest let sice natočil jedenáct celovečerních filmů, zatím ale ani jednou nedokázal být opravdu špatný. Naopak, neustále překvapuje další a další dimenzí svého talentu. Tentokrát září jako ošklivý, šmatlavý čert, který je ve skutečnosti docela obyčejným pubertálním troubelínem, ze kterého se pořádný chlap teprve líže.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Slušná pohádka s moderními prvky, ale s klasickou tématikou a .. je prostě česká a není vůbec špatná. Jiří Mádl mi nesedí ani v roli čerta. Jeho herecký projev se prostě nehodí na všechno. Tatiana Pauhofová mě naopak mile překvapila. Jiřina Bohdalová tomu dodala trošku té klasiky. 65%.
Fingon
16 886 bodů
6
Dalo se... u většiny osazenstva se sice jen vzpomíná na staré dávné časy (třeba Bohdalové Závist), Táňa vypadá hodně dobře jako čertice a Táborský jako čert Ouřada v létajících škamnech je docela síla (aneb když mohla baba Jaga lítat ve hmoždíři, že...). PS, hudba Uhlíř, text písně Svěrák, střih Dalibor Lipský, kamera Holomek. Spolu s režisérem - stará garda... co kromě kameramana dělala i S čerty nejsou žerty...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
0.5
Jak zhodnotit něco tak retardovanýho jako je Láska rohatá? Můj kdysi oblíbený režisér, který natočil mistrovskou pohádku S čerty nejsou žerty, klasiku Čest a sláva nebo Pasťák se propůjčil k zřejmě nejhoršímu odpadu ČT s nehercem Jiřím Mádlem. A pokud někdo řekne, že to je pro děti. Tak není! Tohle by se dětem nemělo vůbec ukazovat. Trapnost non plus ultras!

Dodatečné informace

Původní název:
Láska rohatá (více)
  • Česká republika Láska rohatá
Premiéra v ČR:
24. 12. 2009
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup