Špion, který mě miloval

76%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Roger Moore nepatřil mezi mé oblíbené Bondy,ale tento díl byl asi jeho nejlepším. Nechybí zde pořádná akce jaká je Bondovi vlastní a také sexy Bond-girl. Navíc se zde objevuje výborný padouch Jaws. Nechybí typický smysl pro humor a pěkné podmořské záběry.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Jedna z nejlepších bondovek prvních dvou dekád. Akce na lyžích, na souši, pod vodou i ve vzduchu. Spousta různorodé akce, honička auta s helikopetérou a dobrý nemotorný monstrózní padouch. V této bondovce je snad vše, co si může fanoušek agenta 007 přát. Dokonce i Bondovo auto, které se z prvu zdá nevhodně zvolené dostane smysl, když zapluje pod vodu. Kdyby to byl hezký Jaguár, jako ponorka by asi vypadal divně. Prostě to do sebe opravdu vše zapadá... 85%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
10. bondovka se vrací k původním tradicím a představuje Bonda přesně tak, jak ho z dřívějška známe. Začne honičkou na lyžích v horách, procestuje světa kraj, podívá se opět pod hladinu oceánu, tentokrát v obojživelném autě. Padouch má opět monstrózní sídlo. Vlastní i ohromnou loď, do které chytá ponorky. Přestřelky a boje jsou velkolepé. Zajímavý je padouch s ocelovým chrupem. Poprvé tu zazní Bondova objednávka osobního nápoje: "Vodka, Martini, protřepat, nemíchat". Nikoliv však z úst bonda, ale ruské agentky 'trojité X'. No a opět jde o osud Země a o životy lidí. Snímek je na úrovni a neponechává nic náhodě. Hlášky jsou na místě, bond-girl coby sovětská agentka, zákeřný padouch jako kdy jindy. Desátkové výročí se povedlo a dělá Bondovi čest.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
007 na lyžích před promítačkou je vážně třída. Přesto bych neměl nic proti, aby byl Moore můj dědeček - byla by s ním aspoň sranda. Jen nevím, jestli chtěl takový dojem vzbudit. Vážně bude hrát Bonda ještě deset let? Sestrojí mu Q raketové berle?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Desátý Bond. Hamilton šel od kormidla a je to znát, protože děj konečně začal dávat smysl a hlavně druhá polovina je fakt dobrý ponorkový thriller. Bondgirl přenádherná, záporák Jaws parádní. Prozatím nejlepší Mooreova bondovka.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Třetí bondovka s Rogerem Moorem v hlavní roli dorazila 3 roky po té předchozí a po promarněné příležitosti jménem Muž se zlatou zbraní dorazila ideální bondovka, která definitivně předvedla, že ve faktu, že Moore není Connery tkví to pravé kouzlo, které Bonda definitivně vydává tak trochu jiným směrem, který ale zároveň není vyloženě urážející. Mooreovi už je sice v době premiéry této bondovky 50 let, přesto ale ze sebe dostává všechno a celkově se čím dál tím blíží tomu ideálnímu ztělesnění Bonda a přesto nadále využívá svůj komediální talent, který definitivně Bonda odvádí na odlehčenější kolej. A dělá to s takovou grácií, že je to fakt zábava. Režisér Lewis Gilbert, který už předtím točil bondovku Žiješ jenom dvakrát se vrátil a Bonda představil v bondovce, která se definitivně z ještě pořád komorních bondovek přetavila do bondovek velkolepých. Záporákovo sídlo, přehnaní záporáci (nejen šílený hlavní záporák Stromberg v podání Curt Jürgense, ale především Jaws v podání Richarda Kiela, který to jako jeden z mála záporáků dotáhl do dalšího filmu a je jedním z těch příkladů co je na téhle éře Bonda strašně sympatické). Mooreův Bond se prostě ve své 3. bondovce dostal do situací, které si Conneryho inkarnace ještě o dekádu dříve nedokázala představit. A právě ve faktu, že se tvůrci rozhodli jít ještě o kus dál a přitom si pořád nechali zapnutou brzdu na prahu snesitelnosti tkví jedno ze základních kouzel Mooreovo éry. Špión, který mě miloval přitom není v rámci Mooreovy éry nejpřehnanější (To až ten Moonraker všemu nasadil korunu), přesto ale definitivně po Žít a nechat zemřít a Muži se zlatou zbrani vytvořil směr, kterým se bondovky v dalších pár letech vydali. Ne vždycky to poté bylo ideální, většinou to ale stálo za to. Tahle bondovka je jinak v době svého vydání jedna z vizuálně nejkrásnějších a po vzoru bondovky Thunderball se vydáváme pod vodu a podvodní záběry se vyrovnají právě záběrům z Thunderballu. Bond girl Anja Amas v podání Barbary Bach je jedna z nejlepších v celé historii série, akční sekvence parádní a celkově téhle bondovce v zásadě k dokonalosti moc nechybí. Finální dojem jí kazí jen už některé skutečně za vlasy přitažené momenty, fakt spočívající v tom, že se i přes jistou snahu nedaří Agent, který mě miloval úplně prodat jako romantický film a ty hlášky jsou na můj vkus v Mooreově éře pořád celkem suché. Přesto všechno je ale Agent, který mě miloval druhá nejlepší bondovka s Moorem v jeho éře. Jaká, že je ta první? Jasně, že Moonraker!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Moorův nejlepší Bond. Jde o to, co chybělo v Muži se zlatou zbraní. Příběh je dobrý, herci přesní a Aston Martina pod vodou. Jednoznačně si tento díl užijete, protože jde o Moorův nejlepší herecký výkon, coby Jamese Bonda a na to se nezapomíná. Hlavní padouch i dobře sekunduje, tak nemám problém.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Ale Jamesi, já tě potřebuji." - "Anglie mě potřebuje také." V pořadí 10 bondovka a třetí, kde Bonda ztvárňuje Roger Moore. Hlavní záporák je nevýrazný za to, ale jeho pěšák Zub (monstrum s ocelovými zuby) výrazný je! "Na které kulce je mé jméno, první nebo poslední?" Bondgirl Amasovová - Barbara Bach je sexy a dá se říct, že se celý příběh točí okolo ní a muže, jenž Bond zabil. Je to tedy i romantický a emotivní, mezi Moorem a Bachovou to jiskří. Natočené to je skvěle a podmořské město je C()()L! "V naší zemi má odsouzenec právo na poslední přání. - "Povoluje se." - "Sundáme si ty mokré šaty." - 80%.
slord
slord
3 832 bodů
8
Opäť veľmi podarený Bond, atraktívne destinácie (Alpy, Egypt, Sardínia), sympatická Bond girl a aj keď hlavný zloduch nebol nejaký extra zaujímavý, tak jeho pobočník ala Lurch zo železnými zubami bol parádny. Prehľadné akčné scény aj naháňačka s rôznymi prenasledovateľmi mala šmrnc a ponorkové auto tiež malo čo do seba. 8/10
kawa
3 388 bodů
8
Zajímavý příběh, až Verneovsky zajímavé reálie a rekvizity (jako z 20tis mil pod mořem), příběh dobra a zla, kdy Anglie a SSSR se spojili. Krásná Barbara Bach, která je jako Bond girl jedna z nejlepších a nejkrásnějších. Jen ty záběry s effekty jsou stále jako ze 40. let. Ale jistý posun již je tam vidět.