King Kong

77%
King Kong
King Kong je koprodukční akční film. Skupina filmařů se vydává do Tichomoří hledat legendární Skull Island, na němž podle pověstí kdysi žilo gigantické monstrum jménem Kong. Výprava, v níž figurují excentrický režisér Carl Denham, krásná herečka Ann Darrow a scenárista Jack Driscoll, tajemný ostrov skutečně nalezne a přistane na něm. Bohužel monstrum, o němž chtěli natočit hraný dokument, stále žije, společně s řadou dalších prehistorických monster, která je začnou vážně ohrožovat na životě. V největším nebezpečí se ocitá Ann, kterou unesou zdejší domorodci a v rámci tradičního rituálu ji chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se však tváří v tvář křehké blondýnce zachová zcela nečekaně...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Peter Jackson si splnil dětský sen a natočil si King Konga. Vizuálně poutavého,herecky výborného,ale příběhově neoriginálního. Mohl se pokusit natočit vlastní příběh,nebo rozvíjet starší příběhy,ale přetočit verzi z roku 1933 mi nepřišlo jako dobrý nápad. Dnešní technologie umožnili ztvárnit Konga téměř dokonale a pro divákovo oko je to úchvatný filmový zážitek.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
King Kong se mi v tomot zpracování vlemi líbil. Perfketní efekty, na svou dobu bezesporu. Klasický příběh bez velkých úprav, za což jsem velmi rád. věřím totiž tomu, že postupem času začnou přibývat filmy s Kinkongem s novým tématém, třeba Thor vs. King Kong ? :) Teď bez legrace. Film má dobrý spád a akční scény jsou velmi vyvedené. 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
(Special Edition: 201 min) Především je potřeba zapomenout na předešlý snímek „King Kong“ (1976), se kterým tento nemá nic společné. Režisér Peter Jackson si splnil svůj sen a natočil přímý remake snímku „King Kong“ (1933). A protože měl se svou trilogií „Pán prstenu“ (2001–2003) úspěch, producenti mu vyšli vstříc. Příběh nemá cenu připomínat, neboť snad není nikoho, kdo by to neznal. Snímek je tak svým způsobem předvídatelný, takže po divácké stránce se jen sleduje, jak si s tím Peter Jackson poradil. A samozřejmě opět na výbornou. Už na začátku vyobrazení ulic New Yorku v době třicátých let minulého století nadchne svou velkolepostí. Snímek je samozřejmě popcornový, ale tentokrát je to extra zábava. A nejen to. Podařilo se natočit nádhernou poctu originálu. Stejně jako u Pána prstenů všemu dal prostor pro větší zábavu prostředí. Poměrně často se to nachází přímo na hranici mezi karikaturou a věrností. Dosáhnutí ostrova tajemné a magické, první setkání s domorodci takřka až hororové. Scény s nejrůznějšími prehistorickými monstry možná vypadají až moc zdlouhavě, ale zase to na diváka přináší nejen diváckou velkolepost, ale i pocit s myšlenkou, že dle vývoje nejrůznějších nebezpečí by na jejich místě nechtěl být nikdo. A co si budeme povídat, Všechny Jurské parky a Ztracené světy nad tímto pukají závistí. Po dramatické stránce tedy není co vytknout. V rámci romance tu samozřejmě máme vztah Ann Darrow s Kongem, ale výrazný je vztah také Jacka Driscolla k Ann, kdy dojde i k jeho zajímavému vnitřnímu žárlení. Takže vlastně typický milostný trojlístek. Emoce jsou taková, jaká jsou. Kvůli Kingovu lidskému způsobu bytí by si nejeden divák přál, aby to skončilo jinak. Peter Jackson dal do filmu vše a je to znát. Příběh povýšil tak velkolepě, že je toto filmové zpracování nepřekonatelné stejně, jako jeho předchozí prstenová trilogie. A to už je co říct.


Dodatečné informace

Původní název:
King Kong (více)
  • USA King Kong
Premiéra v ČR:
15. 12. 2005
Země původu:
USA, Německo, Nový Zéland

Podobné


Powered byJustWatch