Kmen Andromeda

63%
Kmen Andromeda
Kmen Andromeda
Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.




Fingon
16 886 bodů
8
70% Svižnější, akčnější a spektakulárnější než původní verze. I v tomto případě se jedná spíše o rozvedení motivů knihy než o její adaptaci, ale to snad tolik nevadí, protože jde dle mého názoru o adaptaci povedenou.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Měl jsem co dělat abych dal 2 *, ale zaslouženě. Musím uznat, že scénář je docela propracovanej (asi protože je to podle knížky), ale ten ´´televizní film´´ z toho přímo srší. Efekty jsou běžně podprůměrné a herecké výkony taktéž. U nějakých scén nebo dialogů se mi sice křivila páteř, ale ustál jsem to. Ideální snímek pro běžné domácí práce, člověk vše krásně vnímá, ikdyž úplně nekouká:-) 34%
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Hezký film. Nicméně už je zde patrná tendence o genderovou vyváženost, která dnes nabývá olbřímích a obludných rozměrů. V knize vystupují samí muži nespecifikovaných barev. Ve filmu z jednoho udělali bílou ženu, z druhého černou ženu a z třetího asiata. Dokonce i pilotka letící shodit bombu je žena a přeživší dítě (v knize boy) je ve filmu girl... Jo, a jeden homosexuál, abych nezapomněla. Michael Crichton zemřel v roce 2008. Zdali ještě měl sílu a možnost ovlivnit scénář... (19.9.2020)

Dodatečné informace

Původní název:
Andromeda Strain (více)
  • USA Kmen Andromeda
  • USA Andromeda Strain
  • USA Andromeda Strain, The
  • USA Ios Andromeda
  • USA La amenaza de Andrómeda
  • USA Menace Andromède
  • USA Truslen fra det ukendte
Země původu:
USA