Patriot

32%
Patriot
Patriot
Bezpečnost Spojených států ohrožují nejen teroristé z východu, ale také domácí militantně extremistické organizace. Jednu z nich agenti FBI obklíčí na farmě v Montaně. Její fanatický šéf je připraven napadnout Spojené státy smrtelně nebezpečnou biologickou zbraní a když je zřejmé, že se jim nepodaří uniknout, odhodlá se fanatik k akci. Jeho plán však nevyjde přesně tak jak si představoval, protože biologická látka zmutovala a protijed, kterým se útočníci chtějí chránit otravu neléčí, pouze zpomaluje její průběh. Zanedlouho se začnou projevovat první příznaky hromadné nákazy mezi obyvateli malého městečka a zkáza se zdá neodvratná. Jenže jedním z lékařů, kteří tu žijí a provozují praxi je také Wesley McClaren, který žije nedaleko městečka se svou malou dcerou Holly. A právě oni dva se pro budoucnost městečka stávají jedinou nadějí, protože Wesley je špičkovým odborníkem v oboru imunologie a biologických zbraní, který často pracoval pro vládu na tajných úkolech a jeho dcera je nějakého neznámého důvodu jedinou osobou v městečku, která se zdá vůči nákaze imunní. To samozřejmě neujde vůdci extremistů, který se zmocnil zdravotního střediska a nutí své věrné, aby urychleně vyvinuli novou protilátku. Když objeví Holly, rozhodně se ji zabít a její krev použít k výrobě protilátky. Naštěstí je Wesley nejen výborným imunologem, ale také mistrem bojových umění, takže se mu podaří Holly zachránit a uprchnout z města. Ukryjí se v domě Hollyina indiánského dědečka, kde se Wesley společně s Annou, také lékařkou, pouští do boje s nebezpečím. Za dramatických okolností se jim podaří uprchnout před extremisty a hluboko v horách proniknout do přísně střeženého podzemního vojenského komplexu, kde se pokusí odhalit tajemství protilátky pomocí klíče, který se skrývá v krvi Holly a jak se zdá také Anny a Wesleyho. Pracují ve dne v noci, ale zdá se, že jejich snaha je marná. Jeden po druhém umírají vojáci v podzemním komplexu, jeden po druhém umírají obyvatelé městečka.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
3
Politika trvající několik desetiletí hovoří, že nebezpečí vždy hrozí z východu. A tak se zapomíná, že někdy může přijít také i z vnitrozemí. A to je případ tohoto příběhu, který se svým postavením v podstatně nevymyká ničeho No, snad jednoho. I přes účast akční ikony Stevena Seagala se nejedná o akční výplach, jak by mohl mnohý očekávat. Celé je to na poli volného dramatu takřka srovnatelného s televizní tvorbou. Stevenovi Seagalovi, pro něj neobvyklá, dramatická role rozhodně sluší, ale bohužel, veškerý divácký zájem hodně hluboko zakopává naprosto špatný scénář, který velmi častou nelogičností ztrácí veškeré smysl. Je to potřetí, co se Steven dotkl ekologického námětu a je to horší než kdy předtím. Už Stevenova postava lékaře, kdysi pracujícího pro CIA, tudíž perfektně ovládajícího i bojové umění, je charakterově přeci jen mimo chápání. Činnost nějaké polovojenské militantní extremistické organizace by přijatelné mohlo být, ale tak, jak je to tady prezentované, spíše vyvolává výbuch smíchu. Snímek námětově vypadá jako ekokatastrofický v rámci šíření nebezpečného viru, ale když tomu chybí napětí, patřičná atmosféra a už zmíněná logičnost, nemůže být na celém konceptu zrnko chvály. Absence akčních cen právě vlivem účastí Stevena zamrzí, ale prostě se rozhodl pro drama a budiž mu to přáno. Bohužel se jedná o snímek nepovedený v celé své kráse a jednoznačnosti. Ale jen tak k televiznímu odpočinku bez nutnosti složitého přemýšlení postačí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
2
Pokud se řekne filmový imunolog, představím si Dustina Hofmana, který jak v ochranném obleku, tak uniformě dokáže takovou roli zahrát. Doktor Seagal tímto filmem prokázal, že je naprostej magor. Scéna, kde Seagal vypráví o humanismu a následně ulomí kupu u sklenky a dřík zarazí do krku padouchovi a brutálně ho zabije je jak z jiné galaxie. Strašný průser.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Tohle už není ono. Je to stále dokola. Steven by se měl zamyslet a natočit něco pořádného.

Dodatečné informace

Původní název:
The Patriot (více)
  • USA Patriot
  • USA The Patriot
  • USA A patrióta
  • USA El último patriota
  • USA Guerra Biológica
  • USA Justice finale
  • USA Le patriote
  • USA Patriootti
  • USA Patriota
  • USA Patrioten
  • USA Patriot, The
  • USA Patriotul
  • USA Piège à haut risque
  • USA Steven Seagal: Patriot
  • USA The patriot: Estado de guerra
  • USA Патриот
  • USA Патриотът
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění