Žoldák: Legie zkázy

48%
Žoldák: Legie zkázy

Todd je veterán intergalaktických konfliktů a válek a ve své branži patří k nejlepším. Jeho úspěšné dny jsou však sečteny. Vědcům se podařilo sestrojit úplně nový prototyp nezničitelného bojovníka s názvem Caine 607. Při vládním testování je proti němu postaven Todd spolu s dalšími dvěma členy elitní jednotky. Toddovi se jako jedinému poštěstí přežít, je však v zuboženém stavu přepraven na vzdálenou odpadní planetu, která je obydlena pouze zapomenutou a mírumilovnou komunitou osadníků. S jejich pomocí se Todd vrací do normálního života a chystá strašlivou pomstu...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Výroba speciálních   supervojáků tentokrát   někde ve vesmíru. Akční   sci-fi takové jaké se dá v   90. letech představit. Kurt   Russell ve své roli   vynikající, ostatně jako   vždy. Tyto role mu výtečně   sedí a jsou uvěřitelné.   Speciální efekty na   výbornou. Planeta odpadků je   nezapomenutelná. Pro mne je   to výborný snímek, ke   kterému se rád vrátím.
Fingon
16 886 bodů
8
"I'm going to kill them all, sir." O Žoldákovi jsem neslyšel nikdy nic dobrého, takže jsem byl velmi překvapen, když jsem zjistil, že se mi vlastně strašně líbí, dokonce víc než Blade Runner, ke kterému se vztahuje jako něco na způsob spirituálního následníka. Po Mortal Kombatu je to pro mně ten nejlepší film, který zatím Paul W.S. Anderson natočil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
1
Objektivně jeden z nejdebilnějších filmů, co jsem kdy v životě viděl. Chudák Kurt Russel zce recykluje Snakea Plisskena, jenže Anderson holt není Carpenter. Celé je to trapné a to takovým tím nechtěným způsobem. Padouch Jason Scott Lee je příšerný. Na Connie Nielsen se sice dobře kouká, ale skoro se až nechce věřit, jak úžasně pak zahrála svou roli v Gladiátorovi. Stupidita neskutečná. Mimochodem tahle kravina je prý spin off Blade Runnera!

Dodatečné informace

Původní název:
Soldier (více)
  • Velká Británie Žoldák: Legie zkázy
  • Velká Británie Soldier
Premiéra v ČR:
7. 1. 1999
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
14,59 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění