Vřískot 2

67%
Vřískot 2

Vřískejte, dokud můžete. pokračování slavného filmového hororu je opět tady a nikdo neví kdo je vrah. Studentka Neve Campbell je cílem nepolapitelného zabijáka! Jeho počínání se nápadně podobá vraždám, ke kterým došlo před dvěma lety. Woodsborské peklo opět začíná...




Recenze: Vřískot 2

Kinobox.cz
90%

Vřískot 2 je klasické pokračování v tom nejlepším slova smyslu - všechno je větší. Drží se pravidel dvojek, využívá je ve svůj prospěch a díky tomu, že se Willamson neštítí šáhnout i na přeživší z jedničky, je divák až do konce v napětí, jak to vlastně s postavami dopadne. A tak to má být.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Druhý díl se urputně snaží navázat na jedničku,až je to místy otravné. Stále je to však napínavá a hlavně zábavná podívaná,která celé sérii neudělala ostudu. Craven to má stále v ruce a dokáže budovat napětí,které diváka nenechá v klidu. Vrátilo se navíc původní obsazení,takže super.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Druhý Vřískot téměř kopíruje jedničku a nepřichází s ničím překvapivým. Závěr dosti podobný, průběh.. prostě všechno, jen tentokrát zde chybí napětí a horor to připomíná už jen velmi vzdáleně. Nechybí ani spousta typických hororových klišé.. jako z učebnice. 55%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Navázání na předchozí snímek nemohlo být lepší. Napětí, humor a hlavně pocta subžánru opět v plné síle.. Pokračování každého snímku je dosti ošemetná záležitost, která obvykle nekypí originalitou či snad dokonce i větší kvalitou. Režisér Wes Craven si toho byl moc dobře vědom a tak se právě na tento filmový neduh s plnou vervou zaměřil. Scéna, ve které se o tom studenti baví není žádná náhoda. Wes na to postupně diváky připravuje a dál po vlastní ose rozjíždí právě onu neoriginalitu. A povedlo se. Byť má snímek necelé dvě hodiny, dokáže udržet diváckou zvědavost, kdo že se skrývá v oné masce a po odhalení si krásně pohrává s největším hororovým kýčem, jaký může ve slasheru být. Až neúměrně natahovaný závěrečný konflikt. Výborným tahem na branku je už samotný úvod o páru jdoucích do kina právě na takový teenagerovský slasher, během čehož zábavnou formou filozofují. Ano, stejně jako u předešlého snímku se v podstatě jedná o hororovou satiru, která opět povznesla veškerá klišé svých slasherových předobrazů. Filmový znalec tohoto subžánru dokonce v určitých scénách rozpozná kterých. Co k tomu víc dodat. Originální pokračování s neoriginálním příběhem trefující se opět do diváckého zájmu hororových fanoušků.


Dodatečné informace

Původní název:
Scream 2 (více)
  • USA Vřískot 2
  • USA Scream 2
  • USA Vreskot 2
Premiéra v ČR:
14. 1. 1999
Země původu:
USA
Rozpočet:
24 mil. USD
Tržby:
172,36 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Vřískot 2


Podobné


Powered byJustWatch