Tenká červená linie

74%
Tenká červená linie

Skvělí herci v hlavních rolích – George Clooney, Sean Penn, Nick Nolte a Woody Harrelson – se pouští do nebezpečné akce ve filmu, který přináší drásavě realistický pohled na válečný i morální chaos v Tichomoří během 2. světové války. Film byl v roce 1998 nominován na sedm cen Akademie, včetně ceny za nejlepší film a nejlepší režii (Terrence Malick). Tenká červená linie je filmové mistrovské dílo, které nemá srovnání. Gene Siskel ho označil za “brilantní... hrůzu nahánějící... nejlepší současný válečný film!”




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Pokud bych měl vypíchnout jednu věc,která mi na filmu vadí,tak bych s jistotou řekl délku. 170 minut je obrovská palba díky které film působí utahaným dojmem. Všechny hlavní postavy jsou výborně vykreslené což u válečných filmů nebývá zvykem,ale dějově málo zajímavé. Teda aspoň pro mně. Kamera,soundtrack a vlastně celková technická stránka filmu je bezchybná,ale když vás neosloví děj,tak je to pak k ničemu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Velmi dobrý válečný snímek ve kterém se střídají líté boje s pomalým rozjímáním vojáka, který přemýšlí nad zbytečností války. Z bojových scéna jde chvílemi mráz po zádech a jsou extra vyvedené. Film jako celek působí velmi dobře a svým rozkolísaným tempem si hraje s myslí diváka. Moc dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
Poněkud zvláštní a nezvyklý válečný snímek, kde se nejen tvrdě bojuje, ale i formou vypravěče značně filozofuje. Morálka, soužití, život a smrt. Američané dobývají kopec a umírají a ve stejné chvíli se kousek dál rodí noví život. Co je peklo a co je ráj? Kde je ještě radost ze života a kde už je strádání? Má tohle všechno vůbec nějaký smysl? Snímek poodhaluje absurditu i přirozenost života a osudu. A tak si divák může zapřemýšlet, kdo je na tom na světě líp. Civilizovaný člověk a nebo domorodec žijící souběžně s přírodou? Nechť si každý po zhlédnutí toho protiválečného počinu odpoví sám.


Dodatečné informace

Původní název:
The Thin Red Line (více)
  • USA Tenká červená linie
  • USA The Thin Red Line
  • USA Tenká červená čiara
Premiéra v ČR:
18. 3. 1999
Země původu:
USA, Kanada
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
52 mil. USD
Tržby:
98,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tenká červená linie je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch