Saxána a Lexikon kouzel

26%
Saxána a Lexikon kouzel
Plakát traileru
Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxanou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxana nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxankou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxanka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxanka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)



Recenze: Saxána a Lexikon kouzel

Kinobox.cz
30%

Proč se ve filmu vyskytují postavy z jiných projektů (čaroděj Vigo), když jejich představitel je dávno mrtvý, a výskyt této postavy pro daný příběh prakticky zcela zbytečný? Proč se název snímku odvolává na Saxánu, ačkoliv hlavní hrdinkou vyprávění je teta Irma? Proč, proč, proč...

Kinobox.cz
30%

Ukázkou smutného vývoje českého rodinného filmu je i recitační výkon hlavní hrdinky. Dříve jsme se mohli pyšnit přirozeně působícími dětskými herci. Dnes už to neplatí. Jakkoli se malá Helena Nováčková upřímně snaží, po celou dobu jsem se nedokázal zbavit pocitu, že před ní někdo stojí s textem na papíře.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
0.5
I když zavřu obě oči a zacpu všechny tělní otvory hodnocení toho filmu se víš než na 5% ani dostat nemůže. Vše působí tak hrozně lacině a o animaci je lepší se ani nevyjadřovat. Hrůza a děs. Samotnému mi bylo až trapně při sledování tohoto filmu a to jsem už viděl spoustu blbostí.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
1
Chtěl bych se tvářit, že jsem to nikdy neviděl... ale viděl :( Nebudu si to vůbec spojovat s dívkou na koštěti a budu to považovat za šlápnutí vedle jednoho úžasného režizéra. Klobouk dolů před panem Vorlíčkem, který točil filmy pro několik genrací .. jeho filmy jsou nesmrtelné a díky za ně. Toto prostě beru jako omyl a nepovedlo se to.. to se stává.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
2
Tak přesně jak jsem předvídal. Tomuhle nepomohla ani digitální animace. Naprosto nepovedené, snad jen pro ty nejmenší.

Dodatečné informace

Původní název:
Saxána a Lexikon kouzel (více)
  • Česká republika Saxána a Lexikon kouzel
  • Česká republika Saxana
  • Česká republika Saxána a Lexikon kúziel
  • Česká republika Saxána e o Livro Mágico
  • Česká republika Saxana ja imede leksikon
  • Česká republika Saxana und die Reise ins Märchenland
Premiéra v ČR:
15. 9. 2011
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Saxána a Lexikon kouzel


Podobné


Půjčení nebo nákup