A.I. Umělá inteligence

75%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Steven Spielberg je prostě jenom jeden. On prostě dokáže skvěle natočit jakýkoliv žánr a je mu jedno jestli to má být válečné,běhat tam dinosauři,nebo právě roboti. Umělá inteligence u nás není podle mne moc známý snímek což je škoda,protože se jedná o solidní sci-f s vynikajícím Osmentem v hlavní roli. Právě Osment dělá půlku kvality tohoto snímku,kdyby to hrál někdo jiný,tak těžko říct jak bych hodnotil. Hodnocení držím při 80% také proto,že byl konec příliš zdlouhavý a přeslazený.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Trochu podceněný fantasy Spielberg, kterého trochu neprávem zastínil líbivější a srozumitelnější E.T. Mimozemšťan; ale je to dílo s výrazným poselstvím - co jsme vytvořili, za to jsme zodpovědní, a nic nás té zodpovědnosti nezbaví. Krásně mystická atmosféra, výborné efekty (Spielberg nejen nešetří, ale zůstala mu dětská fantazie) a skvostné herecké výkony počínaje mimořádným Haley Joel Osmentem (a má jich víc, hledejte) a konče miniaturou Juda Lawa.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Určitě zajímavý příběh. Natočeno je to pro mě velmi zvláštně, ale místy film působí bohužel dosti obyčejně. Snímek se i přes to, že je to Sci-fi vleče v poklidném duchu, někdy až moc. Slušný film, ale vyhledávat ho nebudu. 70% je podle mého názoru dostačující.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi mile mě překvapilo, že Spielberg umí být i opravdu osobní. Sice i teď si to u mě kazí tím neustálím velikášstvím, ale nyní mi to vadí asi nejmíň z jeho dramatických filmů. Měl jsem pocit, že si konečně uvědomoval, že velkolepý a lidský nemůže být příběh najednou. Bohužel neodolal tomu úplně. Kéž by to natočil Kubrick...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pozoruhodné sci-fi se skvělým Osmentovým výkonem, který tímhle svou roli ze Sixth Sense lehce strká do kapsy a potvrzuje, že na přelomu tisíciletí neměl mezi dětskými herci konkurenci...K filmu mám pouze jednu výhradu a tou je konec, za který bych nejraději Spielbergovi nakopal do prdele. To cpaní zelených bytostí do filmu mě už u něj přestává bavit a tímhle podle mě docela promrhal šanci, udělat film malým kultem, protože naběhnuto měl víc než slušně...7.510
Fingon
16 886 bodů
4
Chtěl bych toho medvídka... a rád bych věděl, jak by to natočil můj oblíbenec Kubrick.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
V budoucnosti, která nevypadá příliš růžově si můžete koupit roboty k čemukoliv. Profesor Hobby sestrojí mechanické dítě se schopností milovat a rodiče Monica a Harry, kteří mají jediného syna v kómatu si od něj koupí malého Davida. David vypadá skoro jako opravdové dítě až na jisté čistě mechanické chování. Jenže jednoho dne se lidský syn zázrakem uzdraví a David nešťastnou náhodou chlapci ublíží. Harry chce proto nechat Davida zlikvidovat. Monica však nemá to srdce, aby dítě nechala rozložit na součástky a opustí ho v lese. David se brzy setká s robotem na lásku, prožívá různá dobrodružství a směřuje k tomu, aby objevil pohádkovou vílu Modrovlásku, která z něj může udělat lidskou bytost. Pohádku s morálním poselstvím připravoval Stanley Kubrick jž řadu let. Po jeho smrti se s odkazem tohoto velkého tvůrce utkal neméně slavný Steven Spielberg a vzal to tak zodpovědně, že po dvaceti letech sám napsal scénář. Vznikl tak dvou a půl hodinový ryze osobní film, který nebude šokovat rychlými střihy nebo zvláštními efekty, ale zapíše se vám do paměti svou hlubokou lidskostí. Film je velmi dojemný.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
A tohle má být prosím Spielbergův propadák? Tak v tom případě se mé mínění o jeho filmové tvorbě ještě několikanásobně zvýšilo... Snímek nikoli dokonalý pro svůj přehnaně sentimentální přístup, ale přesto krásný ve své výpravné hravosti a pohledu na dění skrze věčně fascinovanou dětskou "mysl", který nejlépe prozrazuje samotnou Stevenovu fascinaci daným námětem. Kubrick by byl spokojený.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Neuvěřitelně překrásná a při tom temně stylizovaná pohádka s přitažlivým vizuálem. Občas až příliš snažící se vyzkoušet co divák vydrží ale jinak dobrá práce a další Spielbergova klasika. Kde jsou jen ty časy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
No jasně od Spielberga pochází jen to nej. Nádherný film co má jakéhosi ducha a cit, o ději se ani nebavím. Prostě a jednoduše, super a paráda.
  • režie
  • styl
  • příběh