Tora! Tora! Tora!

76%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9
Geniálně natočený válečný film. Žádná digitální akce, prostě čisté boje plné zničených rekvizit a techniky s nefalšovanými výbuchy a plameny. První polovina filmu, která ukazuje dny a hodiny před útokem na Pearl Harbor, krásně stupňuje napětí, které vyvrcholí v úžasně zpracované bitvě.
Pas
Pas
6 225 bodů
8
Opravdu kvalitní a řemeslně natočený film, od začátku sice trochu vláčný a rozveklý, chvílemi i trochu unavující a nudný, ale jak došlo na nějaké bojové či akční scény mimo, nebo přímo na tu osudovou bombardující válečnou scénu na konci filmu, byl vynikající a svým strhujícím finišem mě natolik uchvátil a vtáhl zpátky, že jsem prostě neodolal to nedokoukat až do konce. Ve filmu nehráli až zas tak významní či známí herci krom tedy admirála Yamamota (Toshiro Mifune), známý například s filmu Sedm Samurajů nebo z Pekla z pacifiku, ale i přesto všichni věděli co hrát a všichni zahráli téměř bezchybně a bez nějakých zbytečných extempore.
kubas369
4 086 bodů
10
Jeden z klenotů valečné kinematografie. Doopravdy dopodrobna až dokumentárně zobrazený vstup USA do IIWW. Film zobrazující co všechno se stalo těsně před útokem a mělo na něj nějaký vliv. Pokud by jste podřebovaly napsat referát o Pearl Harboru a neradi čtete tohle je rozhodně dobrý studijní materiál. Tak zvaný megafilm Pearl Harbor od Michaela Bay může jen tiše sedět v koutě a závidět svému staršímu bratříčkovi, jak lze natočil válečný velkofilm a neudělat z něj bezduchou citově přetékající slataninu jako se stalo v jeho případě.
miza
miza
2 336 bodů
7
Zbytečně dlouhý film v první hodině ale pak strhující konec.
sermir-collegium
63 bodů
10
Historicky i věcně věrný popis toho, co předcházelo útoku na Pearl Harbor, doplněný věrným zpracováním samotného útoku natočeného pomocí "živých" letadel.