Cesta

75%
Cesta
Pamplona, červen 2001. Jedenáctiletá Camino prožívá v nemocničním pokoji poslední chvíle svého krátkého života. Obklopena příbuznými, přáteli, kněžími i neobvykle četným zástupem zdravotnického personálu působí při svém pokojném umírání téměř nadzemsky. V této posvátné atmosféře však visí ve vzduchu něco mimořádného... Co předcházelo tomuto okamžiku? Ještě před pár měsíci byla Camino obyčejnou holčičkou, která v Madridu se svou kamarádkou Begoñou sdílela dětské hry a sny, než ji zaskočila první láska, dosud nepoznaný cit, a to takřka ve stejném okamžiku, kdy se ohlásily první známky zákeřné nemoci. Zatímco otec José situaci nese těžce, matka Gloria, náboženská fanatička ve vleku Opus Dei, pokládá bolest a utrpení Camino za potvrzení toho, že její dcera je vyvolenou bytostí. Nuria, její starší dcera, členka Opus Dei, byla odříznuta od své rodiny pro „vyšší cíle“ a ztělesňuje to, co matka očekává také od Camino... [44. MFFKV 2009]



aquiver
aquiver
2 105 bodů
6.5
Na první pohled krásný bolestný film. Několik snových scén, hudba a herecké výkony fenomenální. Nerad používám slovo citové vydírání, ale tady je asi už na místě. Hranici citu se nepodařilo udržet. Jako příklad si přestavte dokonalý film, skvělé postavy, ale ke konci filmu je terorista všechny jen tak postřílí. To se v tomto filmu sice nestalo, ale působí to podobně. Přehnaně. Druhou chybou je přetažená stopáž.
Erigor
106 bodů
Já na ten film nemůžu přestat myslet. Proč jen byl tak dobrý. A Nerea Camacho tak dokonalá. To jak nemohla odevzdat růženec, to jak tančila na terase a pak se zhroutila. Její matka když otci vysvětlovala kde sežene červené šaty a její otec narážející do kamionu. Když ona vleže na posteli zvracela. A její pohled. Tohle všechno nemůžu dostat z hlavy. A porovnávám ten film s Faunovým labyrintem protože v něčem jsou si podobné. Oba mají sílu Vás roztrhat na kusy. Fotka z katalogu Dnů evropského filmu na mě nejdřív působila až odpudivě ale teď když vím co je to za situaci tak se na ní nemůžu vynadívat. Ona nezačala křičet ale odběhla ze sálu i když její tělo dál leželo na stole. Samozřejmě, hodně toho udělala hudba. Je to od režiséra až sprosté to takhle silně a emotivně natočit. Protože Vám nezbyde nic jiného než se v sále mezi lidmi rozbrečet.


Dodatečné informace

Původní název:
Camino (více)
  • Španělsko Cesta
  • Španělsko Camino
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch