Babel

78%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Babel je pro mě asi nejslabším dílem v porovnáním s Amores Peros a 21 Gramů,ale i tak se znovu jedná o bravurní mozaiku lidských osudů. Nejlepší příběh se točí kolem Pitta,který jen dokazuje,že je to pan herec. Iňárittu má celý film pevně v rukou a nominace na Oscara byla zcela zasloužená.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
FIlm mě upoutal ddo křesla a to je dobře. Jedná se o propletenec několika osudů, který se ke konci filmu logicky spijí. Brad Pitt nemá ve filmu tolik prostoru a hrají zde méně znamý herci. Film je přesto kvalitní a poutavý. Takové filmy prostě nikdy neurazí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Mozaiková struktura příběhů napříč kontinenty, které mají mnoho společného. Obrazově i hudebně dokonalý zážitek, který vede k zamyšlení nad tragickou částí života lidí všude po světě. Stačí opravdu málo, aby bylo spjato s problémem mnoho lidí, aniž by o tom vůbec mělo tušení. Režisérsky zvládnutý děj, který si přísně udržuje dramatickou linku. Šokující části vedou k otázce, jestli je to vůbec možné. Dlouhá stopáž snímku dává šanci příběhům se pořádně rozvinout, a tak je předloženo vše do nejmenšího detailu. Je to zkrátka tak dobrý film, že už snad ani lepší být nemůže.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nesouvislé a trestuhodně nedotažené. Motivů je naložena slušná kupa, ale využit není žádný. Pitt i Blanchett skvělí, ale co z toho? Neherci jakbysmet, ale platí totéž. Mohlo to být něco. Není. Je to jen torzo.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Tak se mi nashromáždily tři opusy Alejandra bla bla a já se rozhodl, že si je pustím za sebou. Nebýt Babelu, byl by to opravdu ztracený den.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Iňárittu po dvou oslnivých úspěších na mezinárodním poli natočil zvláštní pestrobarevnou podívanou, kdy se malí jedinci musí utkat s velkým plánem Osudu. Film je bravurně natočený a obsahuje celou řadu myšlenek. Babel se stal mezinárodním hitem a probojoval se až do Oskarového klání, kde byl nominován i na nejlepší film.
lamps
lamps
15 150 bodů
5.5
Ambiciózní výstřel do tmy. Nějaké ty mravní myšlenky to v sobě má, ale zabalené do šíleně zdlouhavé vaty, která se tváří jako umělecká vzpoura tradičnímu vyprávění, ale přitom se jedná jenom o pár klasicky vypointovaných epizod v necelistvé struktuře. Herci výborní a pár scén velmi silných, ale to je hodně málo..
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
2
Kosmopolitní film plný lidských tragédií, trápení a nedorozumění, který je příliš tematicky i prostorově rozkročený, takže působí nedotaženě, díky čemuž to tematicky ani emocionálně nesepne. Vzhledem k tomu, že je to natočeno realisticky, aby to působilo autenticky a více se to zažralo pod kůži (což se stejně nestane z důvodů, které jsem již jmenoval), tak to není příliš audiovizuálně strhující ani nápadité. Nebavilo mě se na to dívat i obávám se, že se mi tento film z hlavy vypaří. Zde se tvůrci Iñárritu a Arriaga už poněkud vyčerpal, zdá se mi. Jejich první film, Amores Perros, nebyl tak unylý, byl drásavější než tento jejich třetí...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Nebyl to takový zmatek jak jsem čekal :-) Dobře natočené 4 příběhy které spolu přímo souvisí. Každý příběh má své hlavní hrdiny, ne že by to bylo jen o Bradovi a Kate, což se mi taky líbilo. Dvě hodiny utekly jako nic. 70%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Hmatatelnou příběhová symbióza, vyšponovaná nad rámec šustivé scenáristické kostry, která je vysoustružena velké Akademii na zakázku - tedy kromě japonského příběhu, jehož provázanost s celkem (předmět, jehož původní a nový majitel se kdysi sešli) je poněkud vrtkavější a nedokáže to do vás takříkajíc tolik emocionálně napálit. Iñárritův vyprávěcí standard ale jinak funguje se svou obvyklou razancí a stylem. Až se chce říci, že velké hvězdy v upoceném a syrovém Babelu vyčnívají a ruší než že by sloužily vyššímu cíli (jinému než propagačnímu).