Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly

85%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Jde vidět,že dnes už se dá film natočit vážně podle čehokoli - i atrakce v zábavním parku. Nápad to byl ve výsledku za milión,protože se z téhle pirátské ságy vyklubala vynikající dobrodružná podívaná na kterou diváci čekali. Filmy s pirátskou tématikou se skoro netočí a i proto si piráty lehce oblíbíte. Navíc ta ústřední melodie od Zimmera jen podtrhla kvalitu tohoto snímku,která je na vysoké úrovní. Johnny Depp se pro roli Jacka Sparrowa narodil a vdýchl jí nezaměnitelný charakter. Celkově bych jen těžko mohl něco vytknout. Efekty,výprava,kostýmy,příběh to vše je dokonalé a poctivě provedené.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
10
Přelomový snímek. Zobrazit takto novodobě piráty je výborná myšlenak. Když jsem to viděl poprvé v kině, lapapl jsem po dechu při lodních bitvách. Johnny Depp je jeko svérázný pirát vynikající. I když je to fantasy pirátská podívaná, vůbec mi to nevadí. Další díly už jsou trošku překombinované, ale první díl je zkrátka skvostný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Pirátský snímek se vyjímá až estrádní zábavou plnou úžasných efektů, skotačivých momentů, ohromnou výpravou a svou ryzostí. Jonny Depp si svoji roli užívá a dává do toho vše. Faktem je, že místy je to značně přeplácané, ale na druhou stranu, zábava je prostě zábava. Fantasy příběhu nijak neubližuje a naopak tomu dodává jisté kouzlo a přesvědčení. Pirátských filmů do uvedení tohoto moc nebylo, a tak se jeho úspěch i mohl předpokládat, i když to byl ohromný finanční risk. Ale vyplatilo se.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Příjemná oddechovka se se sympatickým Deppem, skvělou stylizací a působivou atmosférou. Letní flák, jak má být.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Kdyby Johnny Depp jednou neřekl v nějakém rozhovoru, že další a další díly dělá hlavně pro svoje děti, nikdy bych nepochopil proč tohle dělá. Jednotlivé díly této ságy jsou lehce zaměnitelné, když si pustím od půlky jiný díl, není poznat téměř žádný rozdíl. Ale výprava, scenérie, akčnost, to je provedeno neskutečně pěkně a profesionálně. Prostě kravina, která může pobavit. Děti to milují.
Fingon
16 886 bodů
8
"Máš rád bolest? Tak zkus nosit korzet..."
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Na počátku všeho byla veleúspěšná atrakce v Disneylandu, který dennodenně navštěvují tisíce rodin, a tak bylo jen otázkou času, kdy producenti nejvýdělečnějšího hollywoodského studia dají dohromady filmový koncept pro nějaký filmový projekt. Mimochodem film měl také v Disneylandu světovou premiéru. Každopádně scenáristé filmu projekt připravovali ještě před dáním zelené od hlavounů studia v 90. letech. Původně měl film režírovat Steven Spielberg a se Sparrowem se počítalo jedním z těchto tří komiků – Billem Murraym, Stevem Martinem a Robinem Williamsem, ale projekt zůstával u ledu. Hlavní role nakonec připadla Johnnymu Deppovi, který se v ní evidentně našel. Napínavý děj, skvělé bitky a opravdu vtipné repliky udělaly z tohoto filmu letní blockbuster, který vydělal přes 650 mil. dolarů a stal se jedním z nejúspěšnějších filmů roku. Bezva akce.-)
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Skvělá dobrodružná jízda, ale že by se mi to zase nějak extra líbilo, to také říct nemůžu. Verbinskiho režie je jistě svižná, nápaditá a nesmírně zábavná, ale všechno strašně moc stojí na výkonu Johnny Deppa, jehož bezprostřední a střelený kapitán Jack Sparrow možná posouvá tuto netradiční pirátskou podívanou mezi nejoblíbenější dobrodružné filmy, ale ještě zdaleka ne mezi ty nejlepší. K tomu mi chyběla přeci jen větší spořádanost a plynulost děje, který je místy dost přeplácaný a silný makeup v podobě efektních bitev nebo skvělých fórků to nedokáže úplně zamaskovat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Díky Johnnu Deppovi pěkný dobrodružný film ve kterém nechybí humor, akce i efektní děj. Super pokoukáníčko.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
9
Že tomuhle je předlohou nějaká atrakce Disneylandu? Perfektní casting v čele s dneska už ikonickým Johnny Deppem! Spousta nahláškovaných dialogů s prvotřídním příběhem... Je to sice trošku pohádkové, ale komu by to vadilo. 95%