Výměna

80%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Velmi silný příběh, který se skutečně stal. Je neuvěřitelné, co před téměř sto lety dokázala páchat policie v USA a jaké panovaly poměry. Angelina Jolie téměř nerozpoznatelná a o to více mě bavila. Celý film udělala ona a v krátkých scénách ji o to silněji doplnil John Malkovich. Perfetní i když hodně smutý film. Drama, jako z partesu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Civilní a přitom dramatické. Eastwoodův kontrolovaný realizmus zas funguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Ani ne tak věčně ubrečená Angelina (ikdyž klobouk dolů, jak se s rolí poprala), ale spíše John "zahraji cokoliv" Malkovich a sviňský dokonalý Jeffrey Donovan jsou pro mě hlavními hereckými tahouny tohoto skvělého dramatu. Changeling není sice tak dokonalé dílko jako Gran Torino - přece jenom ten konec vážně mohl přijít o 30 minut dříve a kvalitě filmu by to jenom přidalo...ale na druhou stranu někteří režíseři nenatočí takhle kvalitní film za celý život.. Zatímco Clint zvládl 2 klenoty během jediného roku...Mno a kdybych měl vyzdvihnout aspoň jednu scénu, tak určitě Angelin několikadenní pobyt v psychiatrické léčebně, který si nic nezadal s tím nejlepším z "Přeletu nad kukaččím hnízdem". 90%
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tady se zkrátka sešlo až moc myšlenek a úmyslů na jeden jediný film. Pohřešované dítě, policejní korupce a nedůslednost, drama z psychiatrické léčebny jako od Kena Keseyho, soudní pře za ospravedlnění obětního beránka a potrestání vraždící zrůdy... To si může dovolit opravdu jen Eastwood, který v žádných momentech nijak nepropadá, ale na vyloženě přestřelené stopáži a nevyrovnaném tempu je hold znát, že komornější a žánrově čisté příběhy ve stylu Dokonalého světa nebo Gran Torina mu prostě sedí coby vypravěči daleko lépe. Scénář není špatný jako celek, ale v jednotlivostech chvílemi postrádá věrohodnost, ať už v polopatickém znázornění zlého a iracionálního policejního či lékařského sboru nebo v okolnostech ohledně dětských vražd, které postrádají v podstatě jakýkoli motiv a vysvětlení. Přesto se ale jedná o výborný film, emocionálně pestrý, vizuálně autentický a psychologicky vyspěle načrtnutý, s líbezně depresivním klavírovým soundtrackem a úžasnou Angelinou Jolie, která vyměnila tvář vypracované akční hrdinky za strhaný výraz všemi zrazované, a přesto tvrdě bojující matky - pro chlapy škoda, pro film z pekla štěstí...
bayern
13 716 bodů
7.5
Velmi zajímavý film z hvězdnou Angelinou Jolie,je o hledání ztraceného syna a pravdy,ve kterém má divák stále pochyby,kdo je kdo a co ho čeká zajímavého ve finále.
avenis
avenis
8 077 bodů
10
Když se proti jedinci spikne systém, nemá jedinec šanci. Jedině snad když se proti systému spojí několik odhodlaných a aspoň trochu vlivných jedinců. Zatraceně dobře natočený film o zvůli kontra síle ducha. Tak trochu jako Přelet nad kukaččím hnízdem. Angelina v nezvyklé roli ženy, která nemá předepsáno být sexi a John Malkovich jako reverend bez obvyklých Malkovichovských úchylek. Výborné, svírající, smutné, hodnotné. (10.2.2013)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Vlastně nevím proč za to Eastwoodovi nedám plné hodnocení, ale nějak nemůžu, chyběla mi tam ta duše, která v Gran Torinu rozhodně byla, že by to bylo chladně působící Angelinou Jolie. Jak rychle se sklouzne k diktatuře tenhle film ukazuje nádherně a kolik odvahy člověk musí mít se postavit lžím a nespravedlnosti čelem taky. Úžasně je zde ukázané, jak běžní lidé se stávají zrůdami, jakmile se nechají seškatulkovat institucemi a nadřízenými. Z té psychitatrické kliniky je již jen krůček ke koncentráku.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Geniální snímek s geniálním, ikdyž ne veselým příběhem, režií, a především naprosto úchvatným hereckým výkonem Angeliny Jolie, doufám, že si odnese zlatého plešouna a myslím si, že i Eastwood by si ho zasloužil za režii. Nemám co vytknout, sice jsem se bál dlouhé stopáže, ale než jsem se nadál tak byl film u konce. Zasloužené místo v TOP 200 a doufám v co největší proměnění nominací v oscary.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Clint Eastwood není jen kvalitním režisérem/herce ,ale obstojí i coby skladatel, což předvádí ve Výměně na jedničku. Jeho doprovodný klavír je prostě úžasný k tomu skvělí výkon Angelini Jolie coby matky hledající pravdu a nevzdávání se. Jediná vada na kráse byli herecké (dabingové) výkony dětí při výslechu, ale možná to bylo způsobeno českým dabingem.
jirka26
6 288 bodů
9
Výborná drama z 30. let. vyzdvihnou u tohoto snímku musím hlavně skvěle vedenou režii a Angelinu, která svoji roli zvládla bravurně, nezamonínat nesmíme ani na Eastwoodovu hudbu a skvělou kameru.