Veřejní nepřátelé

71%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Retro gangsterka na základě skutečných událostí, Johnny Depp.. vlastně by to mělo vše být skvělé.. ale není. Neříkám, že je to špatný film, to ani náhodou, je to slušná gangsterka, ale schází tomu více šťávy a propracovanější scénář. Naléhavá hudba duní do filmu, ve kterém se toho zase až tolik neděj. Atmosféra je ale pěkná. Co filmu také moc nepomohlo, byl český dabing. Johnny Depp a Martin Dejdar.. nešlo mi to dohromady a celou dobu mě to tahalo za uši.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Příjemná gangsterka, která si nehraje na průkopníka žánru, o to líp se na ní ale kouká. Depp hláškuje a je skvělý (nemám ho rád, takže když říkám "skvělý", něco to znamená). Bale se moc nepředvedl, ale ostudu nedělá. Překvapila mě Marion Cotillard, která roli hloupé naivky zvládla skvěle. Kamera nás vtáhla přímo do děje. Příběh je tupý jak, ehm, tupá část nože, ale předchozí věci to zachraňují. Gangsterek moc nevzniká, ale pokud by byly jako tahle, sem s nimi. 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Dost možná nejslabší Mann, který ten slavný Dillingerův příběh pojal jako ne příliš záživné romantické drama. Závěr už sice má sílu, atmosféru..ale do té doby tihle Nepřátelé zas tak moc nebaví.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Dělám to Mannovi nerad, ale tentokráte prostě nemůžu hodnotit výše. Jeho Public Enemies je stylově vyhlížející a divácky velmi přitažlivý, ale uvnitř zoufale nedotažený a ničím mimořádný snímek, ubíhající pouze ze setrvačnosti a ze vzpomínek na veleúspěšný Heat. Ten je ale obsahem i formou na mnohem vyšší úrovni, čerpá z kvalitnějšího scénáře a může se opřít o De Nira a Pacina, jejichž osobní soupeření je nejsilnějším motivem celého vyprávění. A to mi tady výrazně chybí, protože Christian Bale, jakkoli charismatický a přesvědčivý, je odstrčen do ústraní na úkor Deppova gangstera, který zde hraje první housle a udává příběhu tempo. Dlouhá stopáž také představuje jistý problém, Mann ji sice využívá k navození správné dobové atmosféry a preciznímu načrtnutí vztahu mezi Deppem a Cotillard, avšak vyprávění tím spíše zpomaluje a, což je obzvlášť citelné, absolutně nedokáže navázat silnější vztah mezi divákem a hlavními postavami, takže ten v konečném součtu ani neví, komu by měl fandit. Nicméně přestřelky a akční sekvence jsou vynikající, tam je Mann doma a nikdo mu nemůže konkurovat, stejně jako hudební doprovod, autentická kamera a emocionálně našponovaný závěr, který renomé alespoň částečně napravuje. Namlsán Nelítostným soubojem jsem čekal hodně, ale takový film už se asi zopakovat nedá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tož dobrá gangsterka. Trochu jsem nechápal jak se může zločinec tak jednoduše dostat z vězení, ale přestřelky byli ucházející. Ke konci perfektní.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
10
Když se řekne "gangsterka", vybaví se mi tenhle příběh. Ústřední dvojice Bale a Depp jsou holt mistři svého řemesla! Johna Dillinger je už sama o sobě tak výborná postava, že ve spojení s Deppem vzniká něco jedinečného! Nejde o jeden souvislý příběh, spíše takové budování mozaiky Dillingerova života. Skvěle gradující drama, výborný hudební doprovod a famózní gradace! Tu závěrečnou scénu na ulici bych si mohl pouštět pořád dokola.. 100%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Solidní gangsterský film ze třicátých let se vším co k tomu patří - solidní akce, scénář, režie, herecké obsazení, ale proboha co ta kamera ? Samozřejmě, že je to v této době v módě, ale do gansterky ze 30-tých let se to zkrátka naprosto vůbec nehodí a působí to až amatérsky. Výhodou tohoto snímku je obsazení. Johny Depp jako vždycky excelentní a role gangstera se zhostil bravůrně a také sem měl tendenci mu fanditm narozdíl od Bale, který zde hraje opět drůhé housle, ještě k tomu jeho role, ikdyž byla kladná, nebyla příliš sympatická, ale za to příliš nemůže, protože Mann tohle zkrátka umí a snad v každém jeho snímku divák fandí tomu zlému. Ovšem po shlédnutí jsem byl docela zklamán, čekal jsem mnohem víc, možná je to tou kamerou, ale dávám jen 4*. Je mnoho lepších gangsterských filmů a u mě stále vítězí De Palmovi "Neúplatní".
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Hodně slabá a utahaná podívaná. Michael Mann mě po dlouhé době zklamal.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
7.5
Miami Heat ve třicátých letech, kde se první polovina poněkud táhne (a to i v kontextu Mannovy tvorby), ale ta druhá to pak vynahrazuje měrou více než vrchovatou, neřku-li rovnou geniální. Výprava? Drahá. Atmosféra? K nezaplacení. Celkem to ode mě má 75%
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Zase jeden další film přibližující nám období velké hospodářské krize v USA, čili 30. léta minulého století. Přiznávám, že před shlédnutím tohoto snímku jsem neměl o nějakém bankovním loupežníkovi se jménem John Herbert Dillinger ani tušení, o to více mi příběh zaujal. Myslím, že je natočený docela dobře, i když ke konci je už jenom nastavovaná kaše. Styl vyprávění a zvolená hudba nám může připomenout, ne náhodou, snímek Poslední mohykán.