Pouta války

77%
Pouta války
Plakát traileru
Pouta války je jihokorejský válečný film. Aby mohl svého mladšího bratra poslat na studia, je Čin-Te ochotný si vydělávat na ulici jako čistič bot. Společně s ovdovělou matkou se upnou k akademické budoucnosti Čin-Soka jako ke svému cíli. V Koreji však vypukne válka a benjamínek rodiny musí rukovat. Zodpovědnost a strach o bratra přivedou i Čin-Tea do války. V okamžiku, kdy začne válečná vřava ohrožovat životy obou, rozhodne se Čin-Te přihlásit na sebevražednou misi, aby vysloužil bratrovi odchod do civilu. Ten Čin-Teův plán zprvu nechápe a odsuzuje jej jako zbytečně vlasteneckou honbu za slávou.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Patos alert! Fakt mě to nebavilo. Tenhle korejský vojín Ryan pro mě představuje to nezáživné na válečných filmech, kdy se děje, co se musí dít, a já to jen nějak přečkávám do konce.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Po technické a formální stránce naprostý nářez - například úvodní bitevní scéna takřka strčí svou autenticitou a emocemi do kapsy i ty nejlepší sekvence z Ryana. Také ústřední hudební motiv funguje i přes časté opakování perfektně, hlavní herecká dvojice je nesmírně sympatická a nadaná a silné emocionální vsuvky uprostřed akčních pasáží jsou velmi vkusně a nerušivě dávkovány. Bohužel příběh je překvapivě natolik hollywoodsky šablonovitý a se všemi jeho patetickými flashbacky a rodinnými motivy tak neoriginální a nereálný, že sráží ten formální megapotenciál o hvězdičku níže. Ale všechno bych to asi rád přehlédl, nebýt závěrečného "dezertérského" zvratu, který už byl úplně mimo mísu.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Emocemi prošpikovaný film o dvou bratrech a jejich bratrském poutu. Hrdinství, čest a sláva která vlezla hlavního hrdinovi na mozek je nezapomenutelná, to samé patří o odhodlanosti jeho bratra Jin-Seoka v podání BIn Wona. Filmu nic nechybí, akorát závěr tomu drobet ubírá na kouzlu.

Dodatečné informace

Původní název:
태극기 휘날리며 (více)
  • Jižní Korea Pouta války
  • Jižní Korea 태극기 휘날리며
  • Jižní Korea A Irmandade da Guerra
  • Jižní Korea Brotherhood
  • Jižní Korea Frères de sang
  • Jižní Korea La hermandad de la guerra
  • Jižní Korea Putá vojny
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné