Apollo 13

81%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Vždy když se Ron Howard drží scénáře,který vychází ze skutečné události,tak to dopadne na výbornou (Rivalové,Čistá duše,nebo Těžká váha). I tentokrát natočil autentický příběh o problémech posádky Apolla 13. Snímek je po technické stránce dokonalý a herci jsou skvělí. Tak kvalitní,že by se mohlo Apollo 13 vydávat i za dokument.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Apollo 13 nemusím. I když vím, že snímek zachycuje nejzajímavějších misí v dějinách NASA, která skončila Happyendem, připadá mi to trošku přitažené za vlasy a přikrášlené. Je to můj názor. 60% je ale nadprůměr, rozhodně nechci film hanit. Je to dobrý film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 282 bodů
8
Ron Howard točit umí - jen se nesmí běhat po Louvru nebo Vaikánu. Apollo funguje i díky hercům a Jamesi Hornerovi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
K plnému hodnocení přece jen něco chybí (emocionálně mě to všechno nechalo dost chladným), ale i přesto s Apollo 13, narozdíl od posádky, nemám žádný velký problém. Technicky a herecky perfektní. 7.5/10
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Kromě skvělých hereckých výkonů a díky perfekcionismu Toma Hankse, a skvělých triků, oceňuju i skvělý scénář, který nevynechal nic ze skutečné události. Programu Apollo jsem vždycky fandil, a kdyby ho ti demokratičtí polokomouši nezastavili, mohli jsme se dočkat lecčehos zajímavého.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kosmická loď Apollo 13 s posádkou Jimem Lovellem, Fredem Haisem a Johnem Swigertem na palubě odstartovala z Kennedyho mysu 11. 4. 1970. Do památné věty,,Houstone, máme problém" vše vypadalo jako další let na Měsíc. Pak ale začalo strhující drama o záchranu trojice astronautů. Ron Howard, který slavil úspěchy dosud převážně komediemi (Žbluňk!, Rodičovství) se pustil do adaptace autobiografické knihy Jima Lovella a natočil na počátku poněkud sentimentální film, který začíná nabírat dech až v kritických okamžicích. Herecké výkony jsou velmi příjemné, ať už tradičně výborný Tom Hanks, který hraje hlavní postavu kapitána Lovella, tak v ničem si v něm nezadají ani Kevin Bacon a tradičně hodně nedoceněný Bill Paxton. Nejlépe zahranými postavami jsou ale suverénně charaktery Eda Harrise a Garyho Sinise. Celkově se jedná o velmi zdařilý film, kterému ale do mistrovského kusu přece jenom kousek chybí. Oskary ten rok vyhrálo mnohem zajímavější Statečné srdce, ačkoliv dobová kritika by raději uvítala vítězství tohoto filmu.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
nadpriemerný film v ktorom sa striedajú scény strhujúce (vesmír a houston) so scénami pomerne nudnými (doma u lowela). opäť nesklamal tom hanks, ale skvelý sú i ostatní herci (hlavne harris a sinise). miestami je film plný amerického patriotizmu a je i dosť patetický, ale to sa dá prekúsnuť.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Film je napínavý. Ani na chvíli nenudí. Tom Hanks je skvělý jako vždy. Navíc je film velmi věrohodný. Perfektně zvládnuté. Výborný scénář. Obyčejně mi vadí ta glorifikace Američanů jako takových, ale tady jsem nic takového nezaznamenala a pokud, tak v tom vesmíru jsou oni skutečně na špici, takže tam to nevadí. (Tedy rozhodně ne mně!) Oceňuji i efekty a vůbec není špatná hudba Jamese Hornera. Doufám, že zas někdo nebude toto téma znovu točit. Tohle je film, který je stále "koukatelný" a nepotřebuje remake.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Tenhle film je vážně parádní jediné co je jeho chybou,že napinavej je jenom na první koukání. Někdo může opnovat,že to přece každej katastrofickej film,jenže tenhle film mě na druhý zkouknutí nudil......Ale to samozřejmě nemění nic na tom,že je to film s velkým F.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
"Houstone, máme problém", ...a ...„musíme vymyslet, jak dostat čtvercovej kolík do kulatýho otvoru. A rychle.“ prostě jeden z mých top filmů. Skvělý Tom Hanks a super herecké výkony řady dalších, krásně zpracováno, skvěle vystavěný příběh podle skutečné události. V tom filmu nechybí nic - napětí, emoce, historie, vztahy. Nádhernej biják