Street Fighter: Poslední boj

39%
Street Fighter: Poslední boj

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
I přes veškerou debilitu tohoto snímku musím hodnotit kolem 40 %. Zvítězila u mne nostalgie jak ke hře,tak i v dnešní době k tomuto béčkovému snímku. Jako celek je to celé příliš levné a amatérsky zahrané. Já se prostě slušně pobavil a to je nejdůležitější.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
4
Na počátku devadesátých let byla vcelku hojná snaha natočit film na základě videohry, ale když samotná hra nemá žádný příběh, o to těžší výzvě se tvůrci postavili. Nějaký se prostě vymyslet musel. Což také není jednoduché, neboť je důležité zachovat koncept právě oné videohry. A tak vznikl tento akční snímek na základě videoherní bojůvky, jaké samozřejmě známe i u nás. Ovládá se postavička a postupně se čelí útokům nejrůznějších bojovníků. A to je vše. Něco takového dát do filmu? To by byl vskutku majstrštyk. Steven E. de Souza se přesto o to pokusil. Napsal si scénář a šel do toho. Jenomže nastal zádrhel s rozpočtem a to je u filmu nepřítel největší. Jedna paní povídala, že polovina vzešla na honorář samotného Van Damma, neboť se již cítil jako filmová hvězda. Buď jak buď, každopádně Otakar Vávra při použití papundeklových kulis, ve své husitské trilogii, byl na tom přeci jen po vizuální stránce daleko lépe. Otázkou však také je, jestli v tom takhle náhodou nebyl úmysl. Stačí to porovnat přímo s onou videohrou své doby. Po dějové stránce je to ale neskutečná hrůza. Steven se právě snažil zachovat koncept videohry, což znamená postupný příchod bojovníků, ale v rámci příběhu z toho vznikl donebevolající podivný guláš. Videohra je o soubojích, tento film ne. Vznikl z toho jen podivný akční spletenec. Práce kvapná málo platná. Každopádně hláška: 'Přišel jsi bojovat s šílencem a místo toho jsi našel Boha!', se zapsala do filmových dějin.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
2
V podstatě holy shit! Nevím co na takovou ptákovinu říct jiného. hru jsem tenkrát hrál a bavila mě, ale tohle je totální bullshit. Van Damme s odstupem řekl, že natáčení ho hodně bavilo a celý štáb se vyspal s Kylie Minogue, tak na to rád vzpomíná, inu gentleman:-) Já tam nebyl, tak nemůžu dát víc jak dvacet, Kylie na holou:-)

Dodatečné informace

Původní název:
Street Fighter (více)
  • Japonsko Street Fighter: Poslední boj
  • Japonsko Street Fighter
  • Japonsko A Batalha Final
  • Japonsko Le bagarreur de rue
  • Japonsko Son savas
  • Japonsko Street Fighter - A Última Batalha
  • Japonsko Street fighter - Den sista striden
  • Japonsko Streetfighter - Die entscheidende Schlacht
  • Japonsko Street Fighter, la última batalla
  • Japonsko Street Fighter - L'ultime combat
  • Japonsko Street Fighter: Posledný boj
  • Japonsko Street Fighter: The Battle for Shadaloo
  • Japonsko Street Fighter: The Movie
  • Japonsko Street Fighter: The Ultimate Battle
  • Japonsko Teliki mahi
  • Japonsko Уличный боец
Premiéra v ČR:
13. 4. 1995
Země původu:
Japonsko, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
99,42 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění