Věčný příběh

67%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Historická obdoba pohádky o Popelce zasazená do francouzských reálií s bohatou výpravou evokující středověké dvorské slavnosti a s velice propracovaným a uvěřitelným příběhem: komtesa Danielle (výborná Drew Barrymore) v osmi letech osiří a její macecha baronka Rodmilla de Genne (ještě uvěřitelnější Anjelica Houston) se ji snaží maximálně ponížit. Kvetoucí hospodářství přivede ke krachu, pod záminkami krádeží plení inventář zámku a její jedinou nadějí je provdat mladší vlastní dceru Margueritte za následníka trůnu. Jenže princ má vlastní představy a ty s Margueritte nějak nepočítají ... Do děje je vcelku uvěřitelně zakomponována i postava renesančního umělce Leonarda da Vinci.
  • herecká obsazení
  • reálie, výprava, kostýmy
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Milá pohádka, jakých už bylo plno. Snaží se být nová a akční, ale stejně zůstalo jen u té romantiky. Mohlo to být horší, ale mohlo (mělo) to být lepší, než pár vtipů a hromada zbytečných klišé.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Taková netradiční forma popelky je mým jedním z nejoblíbenjších romantických filmů posledního století. Propracovanost a odvaha dodat do příběhu trochu reálna a zároveň nereálna díky postavě Leonarda da Vinci mě přímo uchvátila. Tento romantický příběh doslova miluji a nedám dopustit ani na ještě nedodělané herecké výkony...
Maggie3
9 bodů
8.5
Krásná pohádka o popelce. Moc hezky zpracované a závěr více odpovídá realitě, tedy pomoc si musíš hlavně sám/a :-D.