Walk the Line

81%
Walk the Line

V roce 1955 vkráčel drsný, vyzáblý kytarista, který si říkal J. R. Cash, do tehdy ještě neznámých Sun Studios v Memphisu. Tento okamžik měl později nesmazatelný vliv na vývoj americké kultury. Za pomoci úderných akordů a hlasu, který byl hluboký a temný jako noc, přiváděl Cash s obrovskou intenzitou na svět písně o zármutku a bolesti, které byly odvážné, plné skutečného života a lišily se od všeho, co mělo publikum do té doby možnost slyšet. Ten den odstartovala úvodní etapa dlouhé kariéry Johnnyho Cashe. Kromě toho, že přišel s průkopnickým a originálním zvukem, který se později měl stát inspirací pro rockové, countryové, punkové, folkové i rapové hvězdy, vydal se také na cestu dramatické osobní proměny. Během nejdramatičtější etapy svého života - v průběhu níž stál tváří v tvář svým démonům, bojoval o lásku, která mu pomohla odrazit se ode dna, a naučil se balancovat na tenké hranici mezi zkázou a spásou - se změnil ze sebedestruktivní popové hvězdy v kultovního "Muže v černém".

JOAQUIN PHOENIX (Johnny Cash) si svým mimořádným hereckým nadáním a výkony ve filmech filmy jako U-Turn nebo 8 MM získal pozornost filmové kritiky. Největšího úspěchu dosáhnul díky roli v historickém akčním dramatu Ridleyho Scotta Gladiátor, která mu přinesla řadu ocenění od kritiků i diváků, včetně nominace na Oscara a Zlatý glóbus. REESE WITHERSPOON (June Carter) byla za svou roli energické vysokoškolačky Tracy Flick ve filmu Alexandra Paynea Kdo s koho nominována na Zlatý glóbus a získala ocenění National Society of Film Critics Award a Online Film Critics Award. Druhou nominaci na Zlatý glóbus jí přinesl komediální hit z roku 2001, Pravá blondýnka.

Film WALK THE LINE byl nominován na 3 Zlaté glóby, a to v kategoriích Nejlepší film - hudební nebo komedie, Nejlepší herec a Nejlepší herečka. Z pěti oscarových nominací vzešla zlatá soška pro Reese Witherspoonovou za ženský herecký výkon v hlavní roli.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Pro mne je Johnny Cash jedním z nejlepších muzikantů všech dob a tento snímek vyprávějící jeho snímek mám velmi rád. Joaquin Phoenix velmi věrně zachytil Cashovu dravost,ale i problémy s drogami. Skvěle natočené a zahrané. Navíc výborný Cashova hudba. Zde není co vytknout,zde se musí fanda dobře bavit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Povedený snímek o životě jednoho z nejznámějších muzikantů světa. Jeho písně mám rád, ale přeci jen všeho se člověk přejí a songů bylo ve filmu až moc. Zpracování je softovější, bez drsnějších, či hlubších scén. Hodně se mi líbilo zpracování každé doby, v níž se příběh odehrával. Moc pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Životopisné filmy můžu. Cashova hudba mi sice nikdy nic neříkala, ale to se změnilo tímhle filmem, který je skoro tak dokonalý jako jeho hlavní představitelé. Možná snad ještě víc než oscarová Reese se mi tady líbil Joaquin, ale na tom už nesejde. Oba jsou prostě borci. I proto, že tu hudbu si nazpívali sami.__Po prvním zhlédnutí za 4. Po druhém za 5...

Dodatečné informace

Původní název:
Walk the Line (více)
  • NSR Walk the Line
  • NSR A nyughatatlan
  • NSR Cash
  • NSR En la cuerda floja
  • NSR Hod po rubu
  • NSR Johnny & June
  • NSR Johnny & June - Pasión y locura
  • NSR Nagu noateral
  • NSR Quando l'amore brucia l'anima
  • NSR Sinirlari asmak
  • NSR Wôku za rain: Kimi ni tsuzuku michi
Premiéra v ČR:
2. 2. 2006
Země původu:
NSR, USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
186,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Walk the Line je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch