Walk the Line

81%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Pro mne je Johnny Cash jedním z nejlepších muzikantů všech dob a tento snímek vyprávějící jeho snímek mám velmi rád. Joaquin Phoenix velmi věrně zachytil Cashovu dravost,ale i problémy s drogami. Skvěle natočené a zahrané. Navíc výborný Cashova hudba. Zde není co vytknout,zde se musí fanda dobře bavit.
Pete69
Pete69
29 773 bodů
7
Povedený snímek o životě jednoho z nejznámějších muzikantů světa. Jeho písně mám rád, ale přeci jen všeho se člověk přejí a songů bylo ve filmu až moc. Zpracování je softovější, bez drsnějších, či hlubších scén. Hodně se mi líbilo zpracování každé doby, v níž se příběh odehrával. Moc pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Životopisné filmy můžu. Cashova hudba mi sice nikdy nic neříkala, ale to se změnilo tímhle filmem, který je skoro tak dokonalý jako jeho hlavní představitelé. Možná snad ještě víc než oscarová Reese se mi tady líbil Joaquin, ale na tom už nesejde. Oba jsou prostě borci. I proto, že tu hudbu si nazpívali sami.__Po prvním zhlédnutí za 4. Po druhém za 5...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Filmu dominují skvělé herecké výkony, které byly vyznamenány řadou prestižních cen. Joaquin Phoenix všechny písně Johnnyho Cashe nazpíval sám, stejně jako Reese Witherspoon. Oba se pak naučili hrát i na hudební nástroje, které používají ve filmu. Vzhledem k tomu, že jak Johnny Cash a June Carter byly v době preprodukce filmu naživu, byli oba herci jimi osobně schváleni. Johnnymu Cashovi jeho představitel velmi imponoval zvláště díky jeho mimořádnému hereckému výkonu v Gladiátorovi. Skvěle natočený a zahraný film a jeden z nejlepších hudebních životopisných snímků v dějinách Hollywoodu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
V rámci ambicí snímku, zaměřeného z velké části na tu složitější a hlavně temnější stránku osobnosti Johnnyho Cashe, tomu nelze nic moc vytknout. Mangold se v šedesátých letech plných rockenrollu a divokého života pohybuje velmi zkušeně a propojení tří základních dějových rovin - Johnnyho psychického úpadku, osudové lásky mezi Johnnym a June a problematického vztahu mezi Johnnym a jeho otcem - zvládá řemeslně na jedničku podtrženou. Jenže film se drží tohoto schématu natolik urputně, že skutečný a ojedinělý příběh o začátcích hudební legendy se místy mění v klasickou hollywoodskou romanci, která nemá čím překvapit a také ničím nepřekvapí. Ale to vůbec nic nemění na tom, že film je sám o sobě skvělý, že hudba Johnnyho Cashe je nestárnoucí a že Joaquin a Reese nejenže spolu náramně dobře vypadají, ale také naprosto úžasně zpívají. Parádní filmařina, ne nadarmo odměněná pozorností akademiků..
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Další z řady životopisně hudebních filmů, pro něž mám jistou slabost. Johnny Cash je bezpochyby legendární zpěvák, jehož hlas je tak jedinečný až se stal kultovním. Poctivě amerikanistické, jeho nejznámější skladby mají ten správný country nádech a obzvláště "Ring of Fire" se významně zapsal do dějin hudby. Je otázka, jak moc je snímek pravdivý, či objektivní, když ho sepsal sám Johnny Cash, nicméně i tak si zde dost nakládá. Největším plusem je podle očekávání samotný Joaquin Phoenix, který zase potvrzuje mnou udělený status "nejlepšího herce", on tady nehraje, on se Cashem stal. Vždy ocením onu "extrapráci", Joaquin se naučil zpívat a dodal postavě své kouzlo. Autoři si dali na snímku záležet a poctivě obsáhli velkou část zpěvákova života. Životopisné příběhy by se takhle rozsáhle podle mě psát měly, není to jen o tom převyprávět ony zajímavé úseky, ale autenticky vykreslit i okolí a dát životu hlavního protagonisty jakýsi obraz. Přesto všechno bych krátil, jasně dal jsem si rovnou EC, ale jak tam bylo něco navíc, tak mi zde i něco chybělo. Hudebních filmů není zase tolik, a pakliže to chytne do rukou takový ansábl, kvalita se zkrátka dostaví. Mně se Cashova hudba líbí, a tak hlásím spokojenost. 75%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Johnnyho Cashe zrovna moc nemusím a na jeho jedinej song, který se mi líbí jsem čekal až na konec filmu a ani nebyl celej. Jinak relativně dobře průměrnej životopisnej film. Joaquin je samozřejmě výbornej a Reese je k němu nezvyklá partnerka, ale proč ne. 51%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Film o feťákovi, který si neváží ničeho, včetně svého života. Film o člověku, který si prošel všemi útrapami života, než se dostal na pomyslný vrchol. Film o Johnny Cashovi, legendě, jehož tvorba nebude nikdy zapomenuta.
Floridsky
4 376 bodů
10
Silný příběh s výbornými hereckými výkony a dokonalou muzikou.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Zcela jednoduše dobrý film o zajímavé životní pouti.