Tokijský příběh

78%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Když se staří rodiče vydají na dalekou cestu za svými dětmi a zjistí, že se nemění jen svět kolem nich, ale i jejich děti. Obyčejný příběh obyčejné rodiny, film má kvalitní závěr, ale na mě byl přeci jen moc dlouhý. Herecké výkony se mi zdály jednotvárné a nikdo nevyčníval. Příběh je to jednoduchý a uvěřitelný.. a v jednoduchosti je často síla - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
"Krásný" film, jako kdyby měl každý záběr jít do kalendáře, ale necítil jsem zájem, jen výrazný odstup - což u filmu, který má oslavoval malé všední věci, je docela problém.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nenápadný příběh, avšak podávaný z natolik uvěřitelné lidské perspektivy, že se právem pyšní titulem filmové klasiky. Dospělému člověku, který má vlastní děti a nade vše miluje svého partnera, sice Ozu nic nového nesdělí, ale zároveň ho pohladí po duši a všechny vžité rodinné hodnoty do něj ještě pevněji vtiskne. Unikátní obrazová i pocitová melancholie, kde se nemusí skoro nic dít, a stejně z ní nelze spustit oči..... Až mi bude šedesát, půjde bezpochyby o jeden z nejdůležitějších filmů vůbec, nyní bohužel nejsem schopen spravedlivého docenění. :)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
10
Aby to nevypadalo snobsky, že hodnotím tak vysoko jenom proto, že je to klasika. Ne všechny Ozuovy filmy, které jsem viděl, se mi líbily. Tenhle mnou pohnul. A právě díky své uměřenosti a zdánlivé nenápadnosti.