Stalingrad

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Stalingrad s jasnou Českou hereckou stopou, který se částečně natáčel i v mém kraji mám rád, ale bez protěžování.. na více než 70% to u mě není. Krásné kostýmy a celkově slušná výprava, bojové scény spíše průměrné, hodně dobře zpracované jsou ruiny a všude přítomná těla. Herecké výkony jako na houpačce, Karla Heřmánka mám hodně rád, ale tady mi moc nesedl. Dabing filmu také příliš nepomohl, zejména jde-li o Česky dabované Sověty. Mrazivý závěr skvělý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Rozhodně jsem neměl ten pocit, že sleduju největší bitvu 2SV. Taky jsem si párkrát vzpomněl na lehce mladšího Ryana, přitom ten potenciál tady byl určitě taky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Jedna z prvních velkých polistopadových zahraničních produkcí, která se točila s českými filmaři. Stalingrad je naprosto šílená bitva z druhé světové války a tvůrci zde akcentovali především drsné podmínky neúspěšného obléhání. Je to film, který se také dost vymyká černobílému vidění, které se do té doby v českých kinech hrálo. Není to jednoduchá podívaná a jednou jistě stačí. Velké plus za angažmá českých filmařů a herců, protože to nebyla ani tak Mission Impossible jako právě Stalingrad, která Barrandov rozhýbala.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
"co takhle stalingrad pánové?", na to sa dá odpovedať nedbám, pretože i keď ide o nemecký film a hrdinovia nie sú spojenci ani rusi, ale samotné nenávidené zlo (nemci) ide o vynikajúce dielo. zo začiatku budete mať možno zmiešané pocity s prispôsobením sa na to, ale po chvíli si uvedomíte, že dokonca i fašisti boli ľudské bytosti a budete im držať palce a spolu s nimi prežívať peklo bojov a dúfať, že sa dočkajú konca vojny. pre mňa je stalingrad jedným z najlepších filmov o druhej svetovej vojne s výbornými hercami (hlavne heřmánek, ten človek má charisma na rozdávanie). "oto já nejsem nacista. - jo vy oficíri jste neco horšího!". navyše tá skvelá hudba! najlepší nemecký film!
bidlobox
3 802 bodů
8
Drsný válečný film.