Příliš dlouhé zásnuby

72%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vyumělkovaná slátanina, která místy kopíruje Kubrickovy Stezky slávy tak očividně, že to není už ani vtipné...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Jeunet je brilantní mistr formy, což dokazuje již přes celé desetiletí, kdy aktivně natáčí filmy na obou březích Atlantiku. Tentokrát sice zůstal na evropské straně, ovšem jištěn pěkně vysokou sumičkou eur, které byly z poloviny vyplaceny americkou společností. A věřte, že každé euro je vidět. I přes detektivní pátrání, kdy často pracuje s hrou napříč časovými liniemi nikdy nepoužívá stejný záběr, což při tak dalo by se říci až klipovitém způsobu vyprávění je až neskutečné. To, co nechybí formě však, jak už bývá zvykem, postrádá příběh. Na film se stopáží přes 130 minut se tam toho děje proklatě málo a obrazové exhibice také občas omrzí. Naštěstí se v hlavní roli objevuje Audrey Tatou, režisérův objev z jeho předchozího úspěšného filmu Amélie z Montmartru. Žádný z herců však nemá příliš velký prostor, aby uhrál něco, co by se dalo označit za herecký koncert, ale na druhou stranu je obsazení velmi vyvážené. Přesto bych vyzdvihl výkon Marion Cotillardové v roli prostitutky Tiny, která se do vaší paměti zapíše velmi výraznými písmeny. Ačkoliv film neměl tak fenomenální úspěch jako Amélie, ve Francii se stal komerčním hitem a až Příliš dlouhé zásnuby uvidíte, pochopíte proč. Je to moc dobré a přitom … francouzské.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Pokud existuje něco božského na tomto šíleném světě, který jsme si mi lidé tak pracně stvořili, je to pravděpodobně umění se dívat a to co předvádí Jean-Pierre Jeunet zde jen dokazuje, že to jde. Amelií jsem byl uchvácen a Příliš dlouhými zasnubami a Galimatyášem mi Jeunet dokázal, že to nebyla náhoda, ale že se ze skvělého originálního experimentátora s obrazem stal opravdový mistr nehmatatelných rozměrů.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4
Podle mne nuda, ale nedokázala jsem vydržet do konce. Hudba Angela Badalamentiho rovněž nic moc, romantika na mě nezapůsobila, hlavní postavy též ne, příběh je zamotaný, nepřehledný, hoden svého názvu.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Ještě v životě se mi nestalo, abych se koukal na film, pomalu přestával sledovat děj a koukal jen na epochální obrazové pojetí.. :-) Jen nevěřícně jsem kroutil hlavou a stejně jako pan Zodiberg jsem chtěl MORE MORE!! :-) Proto po prvním shlédnutí ač mi scénář přišel místama příliš uměle vykonstruovanej (viz. setkání se v kavárně s němkou), tak musím dát za 5 hvězd a Žán Pyjér se definitivně vsunul mezi mé top režiséry.. Už se navíc těším na Harryho Pottera a Prince dvojí krve páč jsem slyšel, že prý by to měl kroutit ten samej kameraman.. (přelety kolem vlaku mě dostávaly do extáze) :-) Verdikt: Kdo chce vidět originálního režiséra, úchvatnou kameru a lýtka Jodie Foster, které vypadají jak lýtka Oty Zaremby "zlatý silák z Moskvy roku 1980" tak vřele doporučuji!! ;-)
prenosilek1
219 bodů
9
Dle mého velmi povedený mysteriózní snímek s dobře odvedenou romancí a skvělým zasazením. Nelze také opomenout Audrey Tautou, která se sem hodí stejně tak jako i do Amélie. Celkově velmi solidní film, proto bych nešel pod 8,5/10.
Kozetka
51 bodů
8.5
Zajímavý námět. Nabitý děj s detektivními prvky. Příjemný spád s napětím až do konce…. Přesto jednu výtku bych měla. Drobné romantické detaily, konkrétně „srdce v dlani“, mi přišly trochu kýčovité.