Dreamgirls

68%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Eddie Murphy je skvělý,vynikající a je v podstatě to jediné co si z filmu pamatuji. Viděl jsem ho v době uvedení do kin což už je pěkných dvanáct let. Předvedl zde impozantní výkon hodný Oscarové nominace. Osobně nemám moc rád r'n'b,ale hudební čísla jsou výborná,barevná a mají šťávu. Dobová atmosféra spolu s kostýmy jsou okouzlující a tak celkově velmi pěkná podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Ve filmu Dreamgirls Eddie Murphy totiž vyrazil všem dech. Poprvé seriózně přešel na druhou stranu barikády a natočil svou životní hereckou úlohu ve filmové adaptaci muzikálu. Murphy zde zahrál lokální hvězdu scény R&B a zahrál jí tak přesvědčivě, že z každé jeho scény šel divákovi mráz po zádech. Jeho výkon byl oceněný nominací na Oskara a po dlouhých letech, ho vzali na milost i filmoví kritici. Murphy, který se tímto filmem evidentně uspokojil se však plynule vrátil k hrubozrnným komediím. Celkově je to velmi slušný muzikál a pocta Arethě Franklin.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Zařadilo se to mezi mou špičku muzikálů a kdo má rád tenhle styl afroamerické muziky s dechberoucími hlasy, bude v sedmém nebi. Co tenhle film ale vysouvá na olymp je skvělý scénář a herecké výkony. Bill Condon mě po filmu Kinsey opět mile překvapil.