Speed Racer

64%
Speed Racer
Plakát traileru
Digitálními efekty nadupaná akční sci-fi jízda z továrny bratrů Wachovských, tvůrců nezapomenutelného Matrixu, představuje talentovaného Speeda (Emil Hirsch), který se účastní nebezpečného automobilového závodu nejen kvůli touze po vítězství. Nápad adaptovat pro film legendární japonský animovaný seriál Speed Racer zrál v hlavách bratrů Wachowských, autorů nezapomenutelného Matrixu, řadu let. K jeho realizaci nakonec došlo v roce 2008 v podobě vysokovoltážní, špičkovými triky nabyté a stylové futuristické akce s Emilem Hirschem v hlavní roli. Ten zde hraje mimořádně talentovaného mladého jezdce Speeda, který se i díky schopnostem svého otce (John Goodman), geniálního konstruktéra, může zúčastnit životu nebezpečného automobilového závodu po celé zemi. Speed ale nechce jet pouze kvůli adrenalinu a touze po vítězství. Před lety totiž právě během tohoto závodu přišel o bratra Rexe a Speed odmítá uvěřit, že to všechno byla jen obyčejná náhoda či nehoda. A navíc je zde ještě tajemný Racer X (Matthew Fox), Speedův dlouholetý rival a nepřítel. Je čas zapnout si pásy a připravit se na digitální superjízdu z 22. století, v níž se nehraje na strhávání bodů a jež se stala jedním z nejstylovějších trháků roku. (zdroj: HBO)



Recenze: Speed Racer

Kinobox.cz
90%

Nejedná se ani o vlivný film s řadou nástupců, byť se zdá, že chystaná Barbie má v sobě kus jeho estetiky i nátury a také se pokusí přivlastnit si trochu komerce, aby jí vdechla život. Wachovským ale v mnoha ohledech sluší pozice mainstreamem odstrčených solitérek. Jednou se jim skoro nedopatřením podařilo přesvědčit Hollywood, že na jejich vize může přiklepávat přemrštěné rozpočty, a tuhle možnost zužitkovaly naplno a podle svého. Dokud to trvalo, bylo to fajn.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Tenhle film mi vždy přišel nedoceněný - a i tohle přesvědčení samo bylo nedoceněním, protože je ještě mnohem lepší, než jsem myslel, když jsem ho viděl poprvé. Nikdy neodpustím světu, že tuhle ryzí radost odmítl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sisters Wachowski si tím hodně pohráli. To je vidět snad z každého záběru, jak je to vypiplané. Boužel, ten děj na můj vkus moc zklouzl k nudnému rodinnému filmu. Hirsch a Fox hráli uplně něco jiného než zbytek herců, kteří si snad vážně mysleli, že točí rodinnou komedii...Nebo to nakonec měla být komedie? :) 5/10
Fingon
16 886 bodů
8
Po technické stránce naprosto úžasné, tenhle film je co se střihu (mám chuť spíš mluvit o míchání a stírání jednotlivých záběrů než o stříhání) podobně revoluční jako Matrix. Obávám se ale, že narozdíl od bullet-timu bude tenhle styl o dost obtížnější na naroubování na další projekty, nemluvě o tom, že ve své úplnosti Speed Racer kvalit Matrixu (alespoň dle mého názoru) bohužel nedosahuje. Příběh mě totiž naprosto nechytl, z tohoto hlediska se mi zdál mnohem zajímavější i takový Milionový závod, který přitom s tématem klasického automobilového závodění nemá prakticky nic společného.

Dodatečné informace

Původní název:
Hai su kuaishou (více)
  • Německo Speed Racer
  • Německo Hai su kuaishou
  • Německo Hizli yarisçi
  • Německo Ji su saicheshou
  • Německo Meteoro
  • Německo Meteoro, la película
  • Německo Supîdo Rêsâ
Premiéra v ČR:
8. 5. 2008
Distributor:
Warner
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
93,95 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Speed Racer je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch