Labyrint lží

71%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Solidní akční thriller z prostředí Blízkého východu. Něco mezi Traitor a Kingdom, ale kvalitou z téhleté trojice rozhodně nejlepší... Zpracování jak už to bývá u Ridleyho zvykem je na výbornou, ale ten více než 2-hodinový příběh mohl být opravdu zajímavější. Z herců nikdo nezklamal. A několikrát zde vychvalovaný Mark Strong - to byla opravdu lahůdka...8/10
Fingon
16 886 bodů
8
Současné hodnocení - 74% - myslím plně odpovídá...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Slušně našlápnutý špionážní thriller.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Skvělý režisér,vynikající herci, oscarový scénarista, atraktivní téma. Ale je z toho jen lehce nadprůměrný thriller. 60%
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Začátek špičkový, konec dobrý, ale ten prostředek, to je totální bordel ve kterým jsem se ztrácel a ani mi nic moc neřekl, zbytečná natahovačka, nemá to šťávu.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Výraz terorista se dnes používá v podstatě na kohokoli, kdo odmítá přijmout násilně vnucovaný styl života a rozhodne se proti takové agresi bojovat všemi prostředky. Armády a tajné služby "vyspělých" zemí systematicky a především násilím manipulují oblasti svých zájmů a v tomto jednání jdou doslova přes mrtvoly. A o tom je tento film. Na americký snímek až překvapivě kontroverzní ukázka zahraniční politiky CIA. Politiky, díky níž mimo jiné zaplavuje naše domovy příval uprchlíků. Politika, která uvrhla zeměkouli do studené války. Hle, jaká ironie: Když nám na základní škole soužka učitelka vymývala mozky vyprávěním o imperialismu, nikdy by mě nenapadlo, že měla ve většině věcí pravdu. Ale zpět k filmu. Vše je uvěřitelné, herecké výkony uspokojivé a pointa smrtící. Kdo je tu vlastně ten špatný? Kdo je ten nepřítel?
Kverulant
Kverulant
222 bodů
3
Tento film je přímo komický svou špatností. Caprio se do své role vůbec nehodí a byl by v terénu asi tak nenápadný jako pěst na oko. Crowe hraje jakési ztělesnění zlé Ameriky a důvěryhodnosti filmu to jen ubírá. Opravdová pecka je ale obsazení nearabských herců do rolí Arabů, chudák Oscar Isaac a Mark Strong namazaní krémem na boty rozesmějí asi každého (musím uznat, že se i přes tu absurditu snaží hrát dobře). Čekejte strašlivou předvídatelnou nudu v dlouhé stopáži a fakt, že Scott si zase hlídal jen tu vizuální stránku místo toho, jestli netočí blbost. Ztráta času a zasloužený propadák.