Lovec draků

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Lovec draků mě vlastně bavil od první do poslední minuty a to i přesto, že rozhodně není bez chyb a návštěva talibanského Afghanistánu byla vyloženě pohádka. Zbytek mě bavil, krásně syrově zpracované drama bez patosu, či přehrávání. Lidský příběh z muslimského světa, který mohl být zakončen třeba jedenáctým zářím a pak by to mohlo dostat punc excelentní kvality.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
O filmu Lovec draků jsem slyšel několikrát a vždycky jsem ho s klidem ignoroval. Nemám v podobné kousky důvěru. Nakonec se to ukázalo jako dost špatné rozhodnutí, protože je vážně docela povedený. Je sice pravda, že někdy je trochu zdlouhavý, ale má dost silných momentů na to, aby se na to skoro zapomnělo. Téma život muslimů bylo a zřejmě ještě chvíli bude dost atraktivní na to, aby utáhlo celkem přímočarý příběh, který zároveň v podstatě nemá pointu nebo i pevný děj. Lovec draků nepatří mezi filmy, které bych po zhlédnutí chtěl ještě někdy vidět, ale o to víc funguje jako jednorázová záležitost, která sdělí přesně to, co chtěla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Víc než 2 roky se mi tenhle film válel na disku a já ho, dá se říct, docela přehlížel...Teď už vím, že to byla tak trochu chyba, protože mi Lovec draků připravil neskutečně silný zážitek a když přivřu oči nad poslední cca půlhoďkou, tak jsem víc než ochoten jít na maximální hodnocení, nejen díky té první třetině (dětství v Aghánistánu) a geniálním "dračím soubojům"... 9/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Nejdřív jsem čekal pořádně nabušenou fantasy, ale ono je to úplně jinak:-) Je fakt, že film hraje pěkně na city, ale už mám za sebou mnohem větší citovky. První část filmu je parádně natočená se všímšudy, potom je to spíše o myšlence, která v podstatě navazuje. Je to prostě moc hezkej film, který stojí za to vidět (v klidu). Soundtrack taky stojí za zmínku. 72%
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Návrat do Afganistanu nebol vhodne spracovaný, herecké výkony sú neautentické, chýba v nich logika konania postáv, napríklad v scéne, keď starý známy tálib prichádza o oko. Celá táto misia je akosi priľahká. Napriek tejto časti, ktorá filmu uberá na dokonalosti, je väčšia časť silnou výpoveďou o ľudskosti, z tej dobrej i zlej stránky. Hodnotím teda z väčšej miery tú väčšiu časť filmu.