Hvězdný prach

80%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
V popisku se píše, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný, Romantický , Pohádka a ... je to přesně tak. Perfektní sladění žánrů, vše působí kompaktně a dobře. V prvních minutách to vypadá na pohádku, poté na akčnější fantasy, postupně se z tohoh stává pohádková romantika, která má ale spád a stále to jede. Je to jeden z nejhezčích kýčovitých filmů všech dob - bez urážky.. 85%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vaughn umí točit, ale jen to nestačí. Charismatu Princezny nevěsty to nedosahuje. Po opětovném zhlédnutí to u mě sice dost stouplo, pořád jsem ale obezřetnější.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Možná ta nejlepší fantasy pohádka. Svého času jsem hodně sjížděl i Eshkeriho soundtrack, který je hodně luxusní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Matthew Vaughn své filmařské zásluhy získal především v kriminálním žánru, kdy stál u zrodu kariéry Guye Ritchieho jako producent a poté natočil velmi povedenou kriminálku Layer Cake s Danielem Craigem. Hvězdný prach je v módní záplavě fantasy filmů světlou výjimkou pro promyšlené pozadí, sympatické hrdiny, vtipné záporáky a především řadu skutečně brilantních hereckých výkonů, z kterých při vší úctě k ostatním strhávají nejvíce pozornosti Robert De Niro v roli ,,drsného“ piráta a čarodějnice v podání okouzlující Michele Pfeiffer, která se po delší době vrátila na plátna kin.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Velmi povedené. Tam, kde už nestačí bujná fantazie Matthewa Vaughna, s velkou chutí zaskočí buďto rok od roku přitažlivější ježibaba Michelle Pfeiffer, nebo rok od roku srandovnější týpek Robert De Niro, jehož zdejší role je skutečně unikátní. Fantastický příběh a především vytvořený svět sice působí méně přitažlivě a celistvě než třeba Nekonečný příběh nebo stále jedinečná Princezna nevěsta, na druhou stranu si ale nevzpomínám na americkou pohádku, v níž by režisér zvládl tak suverénně a nerušivě skloubit čistě dětskou porci zábavy s tou ryze dospěláckou. Ale přesto jsem přesvědčen, že mít svého času Václav Vorlíček stejný rozpočet a technické možnosti, zpracoval by takhle zajímavý námět o něco kouzelněji (i když určitě ne zábavněji)..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Pěkné a solidní. Vkusné i zábavné. Kouzelné a povedené. Postava Roberta De Nira mě hodně pobavila.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Netradiční pohádka bohužel automaticky neznamená lepší film. Po celou dobu mi pořád něco nesedělo a to i přesto, že Vaughn od začátku jede přímo bleskově, hlavně ve střihové skladbě. Chyběl mi tam ucelenější příběh, přebývala jistá roztříštěnost a po celou dobu mi vadil hlavní hrdina, který na konci musí projít snad každým klišém, co si člověk vzpomene. Paradoxně jsem si víc užíval jednotlivé vsuvky, které samy o sobě fungovaly (De Niro jako pirát, souboj na lodi, bratrská rozepře a "duchovní" přesah), místo celého filmu, do kterého jsem se začal vyloženě nutit a sám sebe přesvědčovat, že jsem něco takového chtěl vidět a mám si to užívat. V ten moment jsem si zároveň uvědomil, že takhle se na filmy přece nekouká a přestal se snažit. Rozhodně tím nechci říct, že ten film je špatný, to ne, ale u tak věhlasných ovacích na nejlepší pohádku historie holt očekávám trochu víc, než pár zajímavě nahodilých nápadů.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Úžasné, báječné, dokonalé-prostě perfektní. Krásná fantasy pohádka. Opravdu zdařilý film, kterému nemám co vytknout. Tahle spadlá hvězda přinesla HVĚZDNÉMU PRACHU plných 5*****
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Jediná "vada" na kráse je asi obsáhlost dané knihy (kterou jsem bohužel nečetl) a snaha režižéra natlačit toho do filmu co nejvíc.. Je toho totiž tolik, že když si vypěstujete k nějakým postavám určitou vazbu, tak hned zmizí z plátna a je to škoda, protože De Nirova postava by si zasloužila celej film :-) Verdikt: Příjemné fantasy od kterého jsem pranic nečekal a na které budu vzpomínat ještě hodně dlouho..
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Vůbec netuším, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhýbal. Sice to není zrovna můj nejoblíbenější žánr, ale o to víc jsem byl překvapený, jak dobře jsem se u filmu pobavil. Robert De Niro je prostě bourák, i když má na sobě zrovna ženský šaty :D