Život je krásný

84%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Nádherný film! Roberto Benigni natočil něco speciálního. Natočil silný příběh zasažený do období války,který pojednává o hrůzách dění v koncentračních táborech. Přesto se mu do těchto scén podařilo vmísit humor,tak aby to nevyznělo nevhodně,ale aby to dokázalo,že lidé i v těchto chvílích nemysleli na nejhorší a snažili se myslet pozitivně i kvůli svým dětem. Neopakovatelný divácký zážitek.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Celý film je trošku přitažený za vlasy, ale budiž. První třetina je o ničem, a uslyšíte asi 150x slovo princezničko. Zbylá část filmu je slušná a jímavá. Část filmu odehrávající se v koncentráku je výborná. Trošku střeštěný otec ( připomín mi trošku Pepina z Postřižin :) ) dělá synovi z pobytu v koncentráku bojovou hru, aby přežil. Dobrý nápad.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Velice dojemný citový příběh odvážně pojatý v úsměvné atmosféře, která má však svůj účel. Už ten slogan: ´Podmanivá bajka, jež dokazuje, že láska, rodina a fantazie překonají vše´ hovoří samo za sebe. Příběh ukazuje milujícího otce, který se snaží svého malého synka ochránit před hrůzami holokaustu a jde na to právě s dětskou fantazií a představivostí. S realitou to samozřejmě nemá nic společného, neboť tak jednoduché by to zase se nebylo, ale jako příběh je to krásný a podmanivý. Co víc dojme než dětský úsměv navzdory všem útrapám. Italský komik Roberto Benigni si scénář napsal sám, sám si film zrežíroval a sám si zahrál i roli onoho otce. Sám tak tedy dosáhl svým představám jak takový odlehčený snímek pojmout. Názory na to mohou být různé, ale nalejme si čistého vína. Který rodič by něco podobného v takové situaci pro své dítě neudělal?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Druhá polovina vynikající - první dost nepříjemná. Nakonec dám čtyři hvězdy, protože ten konec je vážně silný...
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Zážitek na celý život. Kdyby všechny snímky nesly poselství a emoce jako tento, tak by byl civilizovaný svět možná opravdu krásný, radostný a oproštěný od hnusných etických zločinů. Protože kdybychom namísto krvavých jatek a obhajoby násilí sledovali pouze Roberta Benigniho, jak si v koncentráku prozpěvuje a hraje si s nechápavým synkem, nemohli bychom nikdy přijít na špatné myšlenky.... No dobře, zanedlouho by to jistě začalo nudit, ale projednou je to zkrátka nepopsatelná divácká extáze. Díky ti, Roberte.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
10
Ani nebudu nijak zastírat, jak dlouho jsem si film oddaloval.. Důvodem bohužel byl fakt, že ho předcházela pověst, a tak část filmu jsem už věděl dopředu a tušil jsem, že půjde o nějaké zlehčení koncentračních táborů spojené s nějakou imaginací.. Ovšem naštěstí je tenhle snímek o tolik hlubší a plnější... Někteří herci mají tak velké ambice, že než aby se podřizovali jiným, tak odhadnou správný okamžik a celý ten film si udělají po svém. Roberto Benigni je italský herec, který se už dříve rozhodl, že by se mu líbil pohled na film za kamerou, ovšem až v tomhle případě nadělil světu něco, čím zůstane navždy nesmrtelný.. Jde o příběh dvou půlí, kdy sice každá je dosti odlišná ale zároveň každá funguje jak ve svých odlišnostech i v tom, co je spojuje.. První polovina je vtipnou variací na romantické filmy v krásně roztomilém italském hávu, jenž je nakonec studnicí všelijakých gagů a nápadů, kterých se v příběhu dopouští sám Benigni coby hlavní postava Guida. Ovšem proč si budu navždy Život je krásný pamatovat je až ta půle druhá, která výrazně změní tón a téma, které sice už bylo několikrát naznačeno v půli první, ale takhle razantní změnu prostředí a atmosféry jsem možná ještě nikdy neviděl. Chápu, že to může být pro někoho na hraně, co druhá půle zlehčuje, ovšem právě tím, že víme jako divák skutečný obraz tak o to více má to zlehčení tragičtější odezvy.. Neuvěřitelně bolestivý film, který vás přes radosti sžívá s postavami, aby s nimi nakonec provedl tohle... A já to miluji! V každé polovině mi snímek dal něco tak nádherného, jak mám slabost pro dobrou romanci, tak takhle s ní naložit je bravurní.. Jeden z nejkrásnějších a nejdojemnějších film, jaké jsem kdy viděl. Zpětně vzpomínám na Pelíšky, které se v taktéž pokoušeli o nějakou ambivalenci tónů a emocí, ale tady si tvůrci zvolili větší a funkčnější kontrast, který dokáže rezonovat napříč celým světem.. Tak nádherný film, který divákovi předává tolik emocí, že jde o nanejvýše vyčerpávající zážitek. A slzy tečou a tečou... Jeden z největších filmů, jaké kdy Evropa dala světu! 100%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Ze začátku typická komedie, která se zvrhne v nacistické peklo, které vás doslova oslepí.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Když se vás film z koncentračního tábora snaží už svým názvem přesvědčit, že život je krásný, pohybuje se na hodně tenkém ledě. To pocítil i italský komik Roberto Benigni, který se pustil do hodně ožehavého úkolu. Rozhodl se totiž využít vzpomínek svého otce, jenž na dvouletou zkušenost z koncentračního tábora vzpomínal s humorem, aby nevyděsil své děti, a skloubit je s autobiografickou knihou Rubina Romea Salmoniho, rovněž přeživšího holocaust. S respektem k dějinným událostem i vědomím, že sám není židovského původu, natočil Benigni nejlepší dílo své kariéry a jeden z vrcholů filmového humanismu. Více zde.
Cettlovka
5 032 bodů
10
"Princezničko"...Dojemný film úžasného herce a režiséra.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Koukám na komedii nebo drama? Mám se smát nebo řvát? Prvních půl hodiny opravdu nevíte, jak se k filmu postavit a jak na něj dívat. A pak přijde to, čeho jste se celou dobu báli. Emoce v sobě nedokážete udržet. Nejkrásnější a nejemotivnější příběh filmového plátna. 100%