Kundun

73%
Kundun
Plakát traileru

Kundun byl oceněn jako jeden z nejlepších filmů roku. Jedná se o filmové mistrovské dílo od režiséra Martina Scorseseho, který byl pětkrát nominovaného na Cenu Akademie. Čeká Vás neuvěřitelný, avšak skutečný, příběh o jednom ze světově nejúchvatnějších vůdců – o tibetském Dalajlámovi – a o jeho troufalé snaze panovat národu v jedné z nejnáročnějších dob celé historie lidstva. Odvážné řeči a zaujatost vůči pozadí světové politiky způsobily, i díky filmovému zpracování, mezinárodní pozdvižení. Tento výjimečný snímek s nádhernou hudbou proslulého skladatele Philipa Glasse působí velmi kontroverzně, přesto si však získal celosvětové uznání. Nechte se o tom přesvědčit i Vy! (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkně ztvárněný film se skvělou atmosférou, skvělými kostými a hudbou. Jinak Příběh čtrnáctého Dalajlámy je známý po celém světe.. proč si ho ale nepřípomenout v tomto výborném zpracování. Prostředí Tibetu na mě doslova dýchlo, takže musím hodnotit vysoko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Další velkolepý film Martina Scorseseho. Další vizuální (tím Scorseseho stylem) a vypravěčské orgie, kterým lze vyčíst opět jen lineárnost, kterou ale síla námětu a provedení naprosto vyrovnává. Ožehavé a stále aktuální téma atmosféře jen prospívá.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nemohu než chválit. Scorsese je machr, který by dokázal citlivě a poutavě natočit snad i dětství Saddama Hussaina, a soundtrack od Philipa Glasse je jednoduše fenomenální. A hlavně, film naprosto strhne a plnohodnotně odvypráví historickou etapu v rozmezí nějakých dvanácti let, aniž by výrazněji překročil dvouhodinovou stopáž - říkejte si tomu jak chcete, ale já to nazývám jako umění..


Dodatečné informace

Původní název:
Kundun (více)
  • USA Kundun
  • USA Kundun - Život dalajlámu
  • USA Kundun - zycie Dalajlamy
  • USA Кундун
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
5,68 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění