Miami Vice

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Michael Mann má specifický styl vyprávění a já se k jeho filmům rád vracím. U Miami Vice bych však řekl,že si ukousl až příliš velký kus a 134 minut je až příliš velkou porcí na odvyprávění takového příběhu. Vše zachraňuje akce,která je skvělá. Celkově tak dávám 75%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Kaju se, že jsem tuhle Mannovu pecku zhlédl až teď. Chvilku jsem si sice zvykal na tu akční kameru, ale bez ní by asi ta parádní atmosféra byla poloviční.. 9/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nebavilo mě to. Nemohu si pomoci, ale s přibývajícím věkem začíná v tvorbě Michaela Manna převažovat kvantita nad kvalitou, a týká se to bohužel i Miami Vice. Snaha o stylové zpracování a co největší efekt vystřídala filmařské srdce, s kterým byl natočen HEAT, plochý scénář a poněkud bezduché postavy zase neumožňují poutavě vyprávět a budovat atmosféru, jako tomu bylo třeba u Collateralu. Jediné, co drží film pohromadě, jsou akční scény, zajímavá hudba a Jamie Foxx, který svým charismatem tentokrát všechny ostatní strčí do kapsy (a to už je na pováženou).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dlouhá a postupem nudná minutáž. Film nic zajímavého nenabízí snad jen kriminální zápletku. V podstatě se dlouho nic neděje. Stejně jako seriál ideální jen pro nudné chvíle a ve výsledku si vlastně už z filmu nic nepamatuji.
  • Obsazení
  • Zápletka
  • Délka
  • Tempo
  • Akce
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
6.5
Jo celkem to jde. Michael Mann se vrací k dílku, které spolupomáhal tvořit začátkem 80. let. Dobré akční scény, ale nemůžu si pomoct D. Jonson a P. M. Thomas mi seděli víc. I přesto Mann dokazuje, že je dobrej režisér a akce funguje na jedničku.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
8
Mizerové pro starší a pokročilé. Vizuálně dokonalé. Technicky až na pár záškobrtnutí ke konci také. Fantastická hudba a úžasná atmosféra. Ale ta délka...
Floridsky
4 376 bodů
6
U Manna je to jako na houpačce, jeho Last of the Mohicans, Public Enemies nebo Insider se mi dost líbili, ale když dojde na akční kriminálky, tak docela pohoří. Jeho Heat, tak i Miami Vice mi nesedlo. V tomto případě za to může hlavně délka. 134 obvykle není u film nic neobvyklého, ale tady to bylo víc než dost. Protože prostředek je dost nudný. Akce byla skvělá, ale jinak snímek postrádá lidskost a konec se snaží být moc dojemný.
vlastimil.v
313 bodů
7
Průměrná akční kriminálka, od které jsem čekal trochu více. Prostředí tajných agentů je jistě přitažlivé, ale taky značně nepřehledné (někdy včetně vizuální stránky), zejména ze začátku. Příběh v první půlce rozvleklý, v druhé je to již lepší, chtělo to trochu zkrátit. Vyzdvihl bych několik výjimečných momentů, ve kterých hudba, zvuky i dění na obrazovce/plátně vytvářejí mrazivou atmosféru.
DHDV
DHDV
311 bodů
9
Taková High-styling podívaná. Nacpali všechno co se líbí lidem do jednoho filmu ať sou to auta, herci anebo hudba (skvělý o.s.t). Těmto recepturám přidaly osvědčený scénář a vyšel z toho docela nadprůměrný „romantický“ thriller. U filmu se mi líbí casting, Farell, Foxx a Gong všichni sou to charismatičtí herci a pro něžné protějšky pohlední herci (ti pánové). Některým scénám hodně přidala skvělé zvolená hudba projížďka na člunu, let letadlem anebo útěk z přestřelky. Dlouho sem váhal, zda si tento film mám pustit a nelituji. Hodně dlouho se čekal na tak surový/reálný/osobitý thriller….