Silent Hill

74%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Tento horor si dlouho udržuje opravdu hutnou a tajemnou atmosféru, která diváka vtáhne, ale vyloženě nevyděsí. Za mě je to stravitelnější, méně děsivý kousek. Závěr je sice zajímavý, ale působilo to na mě trošku zmateně. Je to osobitý film, který mi udělal radost tak na 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kdyby to nemělo až tak moc dvě hodiny, rád bych dal čtyři hvězdy, protože až na zbytečnou délku je tahle počítačová hra (a oproti zvěstem v sobě tenhle film počítačovou hru nezapře, naopak na tom staví, hlavně u chování postav) opravdu vydařená.
Fingon
16 886 bodů
8
Přestože se o sobě nebojím říct, že jsem kovaným hráčem, Silent hill jako hru jsem zahlédl jen na chviličku. Nesmazatelně se mi ovšem vryl onen šedomodrý nádech popela, který má i Silent Hill filmový. A co víc: během těch dvou hodin jsem se ani chvilku nenudil.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nejsem fanda počítačových her, nelíbil se mi Resident Evil a nedokázal jsem se adaptovat ani za ty dvě hodiny po minutí cedule Welcome to Silent Hill. Je sice vidět, že nad filmem srží dozor ti nejpovolanější z oboru a hlavně jeho technická stránka je skutečně skvělá a děsivá, nemluvě o tíživé atmosféře, kterou s sebou přináší mrtvé město zasypané padajícím popelem. Ale nic, co se ve filmu jakožto hororu vyvedlo, nenapraví hromadu děr v příběhu (což by mi ještě nijak nevadilo) ani můj ryze osobní problém, totiž že jsem si k němu nedokázal celou dobu najít cestu a v jednu chvíli jsem dokonce i lehce podřimoval. I když to bylo možná tím, že jsem byl zrovna po maturáku:-) Tak jako tak, tahle podle mnohých nejlepší adaptace PC her mě nijak moc nezaujala a nevidím důvod, proč se k ní ještě někdy vracet.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Místama slepá místa která jsou bez fantazie a jen doplňují zbytečně film kvůli stopáže. Na druhou stranu hororové pasáže jsou napínavé, tajemné a dobře vytvořené.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Silent Hill (slovensky "Tichý Vŕšok") je podobne ako väčšina moderných hororov, alebo filmov podľa hier od dokonalosti na kilometre ďaleko. Keď som sa ako fanúšik Silent Hillu dozvedel, že existuje aj filmová adaptácia nemohol som odolať, no i tak som ostal skeptický. Ale na moje prekvapenie dopadla filmová adaptácia omnoho lepšie než som celkovo očakával. Na filme ako takom je viditeľné, že samotní tvorcovia boli fandami hernej predlohy a robia film hlavne pre fanúšikov, (preto tu nájdete veľa odkazov na pôvodnú hru z 90. rokov...v podstate sa dá povedať, že je to miestami až dokonalo presné). Veľké kamerové plus za vybraté uhly kamery pri natáčaní scén, vďaka čomu sa to nápadne podobá samotnej kamere z originálnej hry (úvodnú nočnú moru ktorá v tomto filme je tiež nemusím opisovať, je to viac ako chirurgicky presná kópia hry, do ktorej dali tvorcovia svoje srdce). Filmový Silent Hill okrem toho, že je dobrou hernou adaptáciou prekvapil aj faktom, že je to dobrý film ako taký a zároveň aj slušný horor, čo som ja sám už dlho nevidel. Soundtrack perfektne hodiaci sa do filmu, i keď je škoda, že len málo piesní sú spravené čisto pre film (zbytok je herný soundtrack, ale ani to nenaštve. Práve naopak, vždy poteší keď si vypočujete vo filme najznámejšie zvučky z hry, ktoré tam tak perfektne sedia). Svoje sa dá povedať aj na casting, ktorý je síce mierne kostrbatý a herecké výkony nie sú nejak zvláštne, no nie sú rušivé (za to uveriteľné) a to je to hlavné. Veľa fanúšikov tiež pobúrilo mnoho zmien v samotnom LORE ako je padanie popola miesto sneženia, miesto rádia sa ruší signál mobilov (prebraté z druhého herného dielu) či fakt, že hlavnú postavu miesto muža hrá žena, ktorá je až priveľmi podobná hlavnej protagonistke zo štvrtého dielu, alebo celkový príbehový miš-maš všetkých hlavných dielov série. Vo výsledku je to naozaj podarená filmová adaptácia, ktorú pochopia aj nezasvätení do Silent Hill univerza, užijú si hororoví nadšenci a filmoví laici asi ani nepoberú, čo sa sakra deje. Jazva celkového filmového kusu je len vyvrcholenie, kde sa filmári mierne neovládli a z psychologického depresívneho utrpenia o ktorom je celý Silent Hill spravili samoúčelnú zabíjačku. No a nevysvetlený koniec to všetko dotiahol k dokonalosti. Na horor viac než, len slušné.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Silent Hill je současně perfektní žánrovkou, nejlepším filmem podle videohry vůbec, jedinou adaptací hry, která plně využívá potenciál své předlohy a zároveň jedinou adaptací, která funguje i jako samostatný film. A Gans je ďábel, co si ten chlap v áčkovce dovolí za gore scény, to se jen tak nevidí! (a už se v životě nevzruším při představě toho, že by mě ošetřovala dobře rostlá zdravotní sestřička v minisukni)...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Nejsem hororový fanoušek, takže tenhle film se mi nijak zvlášť nelíbil. I přesto jsem na něj dokázala koukat po celou dobu a to o něčem svědčí.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Velmi povedená videoherní adaptace mnohem lepší než filmová serie resident evil.Rozhodně pro fanoušky povinost.
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
6
Silent Hill (2006) / Film som si úprimne užil a pri niektorých scénach aj mrazil ale inak vidím že počítačové hry a filmy nejdú do kopy. Atmosféra úžasná a hustá a to aj čo sa týka vizuálu ale zdá sa mi že je to nabúchané rôznymi blbosťami z hry. Niekedy to kazia tie špeciálne efekty pretože do dobre budovanej atmosféry natlačia takmer sto lávových a vrieskajúcich detí. Hlava Pyramída sa mi páčila tiež a niesol zo sebou aj rešpekt ale celé to bolo preplnené špeciálnymi efektami. Aspoň na začiatku áno. Hlavná vec že som sa nenudil a niekedy som sa aj trocha ľakol. HODNOTENIE: 6,5/10