Domino

64%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Akční výplach,který díky velmi divokému střihu a zvláštním filtrům vypadá jako videoklip. Možná právě toto patří k největším mínusům,protože scénář pod celým tím patosem není vůbec špatný. Herci jsou vesměs dobří a i díky parádnímu soundtracku je Domino zábavnou podívanou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
K uzoufání nudný film. Čekal jsem nějaké hraní s pravdou a lží, jak se říkalo. Překvapilo mě, jak nevyužité to je. Zůstává jen nezajímavá klipovost a nesnesitelná prázdnota.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Za zápletku hodnotím jak hodnotím, jinak divoký
  • akce
  • střih
  • některé záběry
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
5
Celé je to dosti vyhoněné, ale první hodina mě bavila. Tony Scott předvádí své skvělé klipové dovednosti a postavy mají charisma (hlavně Rourke a Knightley, Ramírez jen čumí), které zhruba první půlku utáhne. Taky je tam jeden vtipný moment s tlustou černoškou v televizní show. Film ale nemá silné scénáristické základy, proto entertaining omrzí, vyčpí a druhou půlkou jsem se spíše pronudil. Divák může ztrácet přehled v tom, co se vlastně děje, případně se postavy dostávají ze situací značně nevěrohodným způsobem. Film nijak nepracuje s gradací a ze závěru nic neplyne. Film je to vlastně o ničem. Pouze přehlídka stylu. Snad jen jsem se dozvěděl, že opravdu existovala nějaká Domino Harvey, jež byla lovcem odměn.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tady mě Tony Scott opravdu překvapil. Od filmů Tonyho Scotta velkou hloubku nečekám a na jeho filmy se koukám, protože mě zajímá ta zmáknutá technika akce a jak může někdo udělat něco, na co se dá koukat, bez ničeho. Tím myslím, že často jakoby chybí scénář, což mě fascinuje. Jít točit za miliony něco, když námět nemá co říct a ono to podle výdělků a hodnocení kupodivu funguje. Ale tady mě Tony Scott opravdu překvapil a takovej novátorsky udělanej, neotřepanej nářez o touze po násilí a zbraních jsem opravdu nečekal. Čekám, že s Tarantinem tohle bude velká inspirace pro budoucí filmaře tohoto žánru.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Silácké pózy v epileptickém střihu a příběhu, který toho chtěl říct zbytečně moc. Tonyho vizuální anarchie (umírněnější než v Muži v ohni) se mísí s výborným soundtrackem a vyrábí hutné, pro někoho zcela nestravitelné peklo. Není to akční film, ani syrová životní výpověď jedné ženy. Je to žánrově nezařaditelný mix barev, zvuků, atraktivních prostředí a slušných hereckých výkonů. Zábavný, mohu-li tvrdit. Ale stále zbytečně silácký a zcela mimo realitu všedních dní (tj. s nulovou šancí více tématicky zasáhnout).
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Chlapecká Keira Knightley je dobrá. Édgar Ramírez jako Choco je fešák. Scénář je rovněž dobrý. Ale je to moc zběsile natočeno. Vizuálně je to ale zajímavé. Proto dávám 65 %. Líbilo se mi, že děj není vymyšlen. Domino je skutečná osoba Domino Harvey, dcera modelky a herce. Ona sama se taktéž stala modelkou. Pak se ale vydala na dráhu profesionální lovkyně lidí. A patřila k nejlepším lovcům. Ročně dokázala zadržet v průměru 30 osob a vydělat víc než 40 amerických dolarů. Byla vyhlášena lovkyní roku. Ale v roce 2005 ji zadržela policie za přechovávání drog a zemřela 28. června 2005 na předávkování fentanylem, takže se premiéry snímku už nedožila. Škoda, že je film tak chaoticky natočený. V kině bych rozhodně trpěla. Navíc ta délka 127 minut je příliš dlouhá. Chtělo by to zkrátit na hodinu a půl. Nejzajímavější myšlenka filmu? Na světě jsou tři druhy lidí: bohatí, chudí a všichni ti ostatní mezi tím.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Mám pro Scottovy filmy slabost, především pro Muže v Ohni. Zde jsem vyloženě zklamán taky nebyl, ale něco mi zde chybělo. Po příběhové stránce jde o film podle skutečné události, které nemám v lásce, ovšem tento se mi zamlouval hlavně díky skvělému vyprávění, které nenudí, nestojí na místě a pořád frčí dopředu. Taktéž se mi zamlouvalo i herecké obsazení, především Keira byla skvělá a samozřejmě Rourke, kterej se pro role takovýchto drsňáků narodil. Ovšem co očekávám nejvíce od Scotta je akce. Akce zde bylo pramálo, jedině snad finální přestřelka stála zato. Typická Scottova kamera mi kupovidu nevadila. Ale nakonec dávám 4*, protože jsem se skvěle bavil a ikdyž nejde o nejlepší Scottův film, tak rozhodně stojí za zkouknutí.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Že je tenhle film inspirován skutečnými událostmi jsem se dozvěděl, až po druhém shlédnutí. Začátek je perfektně rozjetý a vypadá to na slušnou akční jízdu, ale 127 minut je bohužel moc dlouhá doba na udržení takového tempa. Tohle prostě Tony Scott uměl.
farb
farb
2 064 bodů
6
Ze začátku to vypadá dokonale - stylový nástup drsňáků, cool záběry, useknutá ruka.... A pak se to postupně začne rozpadat ve vizuální a scenáristickou zběsilost. Keira je v pohodě a Mickey je absolutně boží (možná, kdyby hlavní part táhnul on...). Zkrátka slušní herci ve videoklipové akční šílenosti,která mohla být výrazně lepší, kdyby se režisér alespoň trochu krotil. Fretka na speedu :)