Princ egyptský

77%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
DreamWorks a jejich prvotřídní animovaná tvorba. Princ egyptský je ideální podívanou pro všechny věkové kategorie. Je dostatečně inteligentní,aby zaujal dospělé. Originální a nápaditý,aby zaujal mladistvé no a nádherně nakreslený a poučný,aby pobavil i ty menší. Nádherná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Velmi vkusně zpracovaný biblický příběh, který patří mezi moje nejoblíbenější klasické 2D animované pohádky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mojžíš je vychováván jako bratr Ramsese v Egyptě. Je ale kontaktován Bohem, který mu zvěstuje, že má vyvést všechny Židy z Egypta. Znamená to, ale utkat se s Ramsesem. Exodus začíná. Zfilmování části Starého zákona se stalo námětem pro první animovaný film společnosti Dreamworks, kterou založilo trio Steven Spelberg, Jerry Katzenberg a David Geffen. Film stál 100 mil. dolarů a podílelo se na něm neuvěřitelné množství špičkových animátorů. Hlasy postavám propůjčily takové hvězdy jako Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock, Danny Glover, Jeff Goldblum nebo Steve Martin. Film vydělal jen v kinech celosvětově přes 200 mil. dolarů.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
První polovina výborná, druhá trochu nudila a celkově nadprůměrný a zajímavě pojatý animovaný film pro každou věkovou skupinu, kde mi ale scházel humor a těch písní bylo na můj vkus až příliš.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Kto nevidel ,nepochopí ,čo na tom filme tak obdivujem. Ukážková kreslená rozprávka.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Mojžíšův příběh je sám o sobě dost zajímavý, aby ustál jednoduché vyprávění v konverzaci, ale rozhodně nesplňuje dostatečně chytlavou dramatickou strukturu, aby obstál jako film. Čert vem, že občas je užití 3D výraznější, než se má tvářit na oko 2D film, ale ten snímek není (až na začátek, kde to táhne ústřední melodie a zpěv) zábavné sledovat. Mojžíš projde vývojem hned v prvním aktu a od té doby je veden svým bohem, takže jako hlavní postava přestává být zajímavý, Bůh se zjevuje jako deus ex machina, co vše zachrání na poslední chvíli, záporák, který se vytvoří za pochodu, není kdo ví jak nebezpečný a některé písně, ač jsou pěkné, tak trochu ruší. Chápu, že má kritika by měla spíš cílit na nejprodávanější a nejvíc překládanou předlohu současnosti, podle níž je film natočen, ale tady je to na tvůrce a nikoho jiného. Vizuálně je to přitom zvládnuté perfektně, tam nejde prakticky nic vytknout, hudba je fantastická a chválím pár povedených nápadů (např. že Bůh mluví hlasem Mojžíše). Jen to pořád nestačí na to, aby to bylo po celou dobu zábavné a pro děti (i kvůli absenci vtipů) nepříliš stravitelné. PS: Český dabing je v tomhle ohledu špička a za zmínku stojí i zpěvačka Ofra Haza, která ústřední píseň nazpívala asi v 18 jazycích a ani čeština ji nedělala problém.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9.5
Nejenom jeden z nejlepších animáků všech dob, ale také jeden z nejlepších biblických filmů v historii kinematografie, konkurovat mu může snad jen Poslední pokušení Krista a Jesus Christ Superstar. Princ Egyptský nenásleduje šablonu infantilnosti Disney, ani vždy pohodovou strukturu pixarovek, jde si vlastní cestou. A že mu to jde skvěle. Udržuje dobrou rovnováhu mezi jemným humorem a vážnými situacemi. Krásné a chytlavé písně, výborně odvyprávěný příběh, plus plno scén, které se člověku fakt dostanou pod kůži - scéna s hořícím keřem je jedna z nejlepších sekvencí ve filmové historii, to jako fakt, vždycky při ní dostanu husinu! Navíc je tu druhý film hned po Pánovi prstenů, který mě dohnal k slzám dojetí. A tu už něco znamená.
Cortyx
1 571 bodů
10
nadherne kreslene,uzasna hudba a privetive spracovani doby ve ktere se film odehrava
Pedro man
36 bodů
10
Nejsilnější konkurence pixaru, nejlepší adaptace podle Bible a podle mě nejlepší adaptace vůbec.nádherná animace úžasná hudba EPICKÉ momenty skvělý záporák a skvělý příběh. Udělej te si tu chvilku a koukněte se na ten film. Ale samozřejmě nebude se úplně všem líbit tak jak mě.