Iron Man

83%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Iron Man je hlavně o návratu Downeyho na vrchol a pak až o nějakém plécháči. Samozřejmě je to vše myšleno s nadsázkou,ale tento návrat se prostě podařil. Už si ani nedokážu představit,že by Iron Mana měl hrát někdo jiný. Charisma,které má Robert prostě na zemi nenajdete a on ho umí i skvěle prodat. Iron Man je vlastně takový počátek jednoho velkého Universa a také stanovil nějakou laťku,kterou se některým dalším snímkům nepodařilo ani přelézt. Tento snímek je prostě bezvadně natočená komiksovka se skvělými vizuálními efekty a solidním příběhem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Další slušně natočený komiks. Akční scény výborné. Je to novodobý Batman, respektive smrtelný hrdina, který si svou nadvládu získává pomocí technologie. Robert Downey jr. a jeho osudová role a pro mě jeho nejlepší.. sedí mu to. Moc pěkná komiksová podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Iron Man. Další superhrdina bez bázně a hany, který je však v lecčems přeci jen poněkud jiný. Jako jeho soukmenovci neoplývá žádnou superschopností. Iron Man aka Tony Stark je zkrátka obyčejný člověk, jak by se jednoduše řeklo, úspěšný a tím bohatý pan továrník, který se vlivem daných okolností rozhodne sestavit si něco jako ovladatelné brnění a bojovat proti zločinu a lidskému úpadku. Charakterem je tedy něco jako Bruce Wayne a jeho Batmana. Po technické stránce svého převleku však daleko vyvinutější. Tvůrci se tuto komiksovou postavu snažili pojat velkolepě, což ohledně ostatních komiksových snímků ani není divu, a nedá se říct, že by se nezdařilo. Na obsazení hlavní role kývl Robert Downey Jr., který si tak na bedra vzal nelehký úkol, neboť je na něm celý koncept snímku postaven. A volba se ukázala jako přínosná. Námět prvního příběhu je klasicky daný. Vznik Iron Mana. Děj tedy musel být zpracovaný tak, aby to mělo patřičnou logiku a nezanechávalo u komiksových fanoušků zakyslou pachuť. Popcornový potenciál je samozřejmě zohledněn, takže komiksově akční filmový zážitek u diváků plně zanechává. Nejede se v nějaké složitosti a politické nerozvážnosti. Asi málo diváků ví, že Iron Man v šedesátých letech minulého století původně vznikl jako antikomunistický bojovník. To už však naštěstí úspěšně zavál čas. Snímek je dostatečně akční, efektní, plný humoru a hlášek. Doporučuje se také nevynechat závěrečnou potitulkovou scénu. Tam Tonyho Starka navštíví Nick Fury a naznačí mu existenci superhrdinského týmu pod názvem Avengers. A zároveň tak v době uvedení tohoto snímku do kin naznačuje divákům, co dalšího se pro ně chystá. Avengers vstoupil do kin až čtyři roky poté. A tím také byla komiksovým fanouškům odhalena nová podoba Nicka Furyho. Při dnešním pohledu se dá říct, že se jednalo o povedený komerční tah v rámci marvelovského superhrdinského vesmíru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Na těchhle akčních filmech, které si na nic nehrají a které jsou svým způsobem dokonalé, prostě něco je. Postava Tonyho Starka na mě z trailerů sice působila dost protivně, ale ve filmu samotném jsem se ho oblíbil (všechno je lepší než Tobey Maguire jako protivný nekňuba Peter Parker). Příběh je možná jednoduchý, ale Stan Winston udělal i tentokrát něco natolik cool, že to přezáří veškeré slabé stránky a kostým Iron Mana bych doma ve skříni rozhodně chtěl. Pokud nebudete zuřit nad každým popřením fyzikálních zákonů a budete si film jednoduše užívat, není vůbec špatný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně dobré. Typický letní akčňák - u mě mnohem sympatičtější než Transfromers. Už teď se těším na pokračování Starkových hlášek a jeho kutilského umění v domácí dílně. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Na filmu je zajímavé to, že má překvapivě dobrý scénář plný svižných komických dialogů, skvělé vizuální efekty, přehledně natočenou akci a i když se nacházíme v bezpečném hájemství obrovského popcornového letního velkofilmu pro celou rodinu, snímek uspokojí paradoxně i ty diváky, kteří podobné filmy skutečně příliš nemusí. No, scénář. Film se začal natáčet bez hotového scénáře a Jon Favreau nechal neustále běžet 2 kamery namířené na skvěle improvizujícího Downeyho jr. (dejte si jakýkoliv rozhovor s ním, je skutečně mimořádně pohotový), z kterých často vycházely neuvěřitelné slovní přestřelky s Gwyneth Paltrow. Ta si však musí odnést také zasloužené uznání, protože ona musela na leckdy prvoplánové vtípky okamžitě reagovat.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Superhrdina na jedno použití. Downey a jeho charisma dávají filmu daleko více než parádní efekty a příběh vycucaný z prstu nadšeného scénáristy s americkou vlajkou vytetovanou na hrudi. Typický produkt guilty pleasure, který toho divákovi moc nového nepřinese, ale přesto je tak sympatický a zábavný, že si k němu cestu nakonec vždy najde. A tam, kde nestačí chabý scénář ani velkolepá akce, všechno podpoří společně s Downeym ještě démonický Jeff Bridges a s přibývajícími léty stále více sexy Gwyneth Paltrow. ... Potenciál byl každopádně trochu větší, skvělá trojka jest příkladem :-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Myslím si že jde o naprosto skvělý film. Další komiksový hrdina v boji proti zlu. Velice uchazející. Po vizuální stránce nádherné.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Výborný film. Robert Downey jr. je skvelý herec a ako tony stark sa do tejto roly hodí ako uliaty.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
První vlaštovka, působící nejvíc civilním dojmem ze všech následujících, a přesto dokázala položit kámen k jedné sérii, vrátit na výsluní jednu zkrachovalou hvězdu a ještě dostat z jednoho dobrého herce režijní vyspělost. Milá vzpomínka na dobu, kde malé filmy uměly velké věci.