Vzpomínky

75%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Dnes již skoro klasika, na kterou je třeba se trošku soustředit a užívat si nevšední zápletku se sci-fi podtextem. Děj je zajímavý mírně komplikovaný a závěr také stojí za to. Celkem jednoduchá filmařina, ale když se vám podaří pro takovýto film "sehnat" Denzela Washingtona, úspěch je zaručen..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Námět je vcelku zajímavý. Speciální úkolová jednotka je vybavena nejmodernější technologií, která kupodivu umožňuje nahlížet do minulosti a tak spatřit co čemu předcházelo a jak to bylo provedeno. Nahlédnout mohou čtyři dny zpět a nelze se v záznamu vracet. Jak to vlastně funguje vysvětleno není. Škoda, neboť, jak zjistí agent ATF Doug Carlin v podání Denzela Washingtona, má to jednu určitou a zásadní chybičku, která je nejen překvapením, ale i technickou záhadou. Každopádně automobilová honička za použití této technologie je tím nejlepším na celém snímku. Asi těžko si někdo umí představit pronásledování auta v minulosti a přitom v současné době. Einstein by se divil. Každopádně snímek o teroristickém činu na přepravní lodi má spád, napětí, popkornovou zábavnost a patřičnou akčnost. A aby se děj přeci jen krapet obměkčil, máme tu i lehčí romantickou linku. Co jiného čekat od Tonyho Scotta na režijní stoličce. A Denzel Washington už je jen třešničkou na dortu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Po čtyřiceti minutách neskutečné nudy se film skvěle rozjel a zbytek filmu byl opravdu našlapanej. Dost možná nejlepší film Tonyho Scotta, který má nápad, energii a styl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Netypická kombinace sci-fi, akčního filmu a romance je typickým filmem Tonyho Scotta, který mohl film natočit jako sladkobolné melodrama a místo toho natočil zatraceně svižný biják s excelentním Denzelem Washingtonem a nádhernou Paulou Patton, kterou bych samozřejmě také zachraňoval napříč časem. Netvrdím, že to dává smysl, asi ne, ale rozhodně mě to bavilo.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Déja Vu je přesně můj oblíbený typ akčního filmu. Nepřemýšlí se, moc se zbytečně nemluví, ale na koukání je tam toho pořád zatracená spousta. Vydařená a výborně rozvedená zápletka, stylové akční scény a Denzel Washington, který má charizma jako blázen... Co víc si ještě přát?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Povedeně spletený děj. Film mě jako celek taky zaujal. Myslím si že se to vážně povedlo i když pár míst bych vynechal.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Napřed zajímavá detektivka, poté docela motivující skládačka a pak se to zvrhne ve zmatené hrátky, kdy už se moc nepřemejšlí nad příčinou a důsledkem. Na Scotta (vezmeme-li v potaz tvorbu posledních let) docela fádní, akční scéna s autem uprostřed filmu má koule (jde o jeho nepochybný vrchol), zbytek se pohodlně veze na vlnách nicneříkajícího průměru (jako by se Scott po Dominu bál i sebemenších vizuálních hrátek). Washington je standardně v pohodě, Caviezel hodně zajímavý (ta postava si zasloužila větší prostor). Tempem dost nevyvážené a v ději značně pokulhávající a z hlediska časových paradoxů nefungující (i když, kdyby si tvůrci odpustili jeden telefonní hovor, tak by jim to teoreticky vyjít mohlo). Duo Scott/ Washington rozhodně slibovalo víc…
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
HI-TEC THRILLER od Tonyho. To nemohlo dopadnout zle.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Do detailu promyšlené nebo záměrně blbé v povrchně popcornovém stylu spjatém s bruckheimerovskými kamerovými objezdy? Skutečnost, že to nedokáži jednoznačně odlišit mě tentokrát v pozoruhodně pozitivním smyslu dráždí mnohem více než čisté filtry a cool Washington v hledáčku Scottovy kamery. Plusy za hudební podkres ve stylu Bourneovských honiček. (70%)
jirka26
6 288 bodů
7.5
Neskutečný mix žánrů. Akční, sci-fi, thriler. No, ta romantika v popisku mi moc nesedí, s takovou by se to dalo aplikovat na každý druhý film. Velmi napínavé, strhující až do konce. Film jsem začal sledovat těsně před odchodem na noční brigádu a celých 12 hodin jsem se těšil na zbytek filmu. Po návratu domů jsem se okamžitě vrhnul k PC a dokoukal jsem to, místo toho, abych šel hned spát. A to jsem byl unavený jako kotě. To už o něčem svědčí, ne?