Mission: Impossible III

76%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Mission: Impossible III je další přehlídkou neuvěřitelných akčních scén v nichž se může Cruise realizovat. Jenže MI to není jen o akci a tak i zde má scénář co nabídnout v rámci vyprávění. Ethan konečně působí jako člověk z masa a kostí. Abrahams se ukázal jako optimální volbou a pořádně tuto sérii nakopl.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Mission Impossible ani na potřetí nezklamalo. Lepší než předchozí díl, který je nejméně povedený. V tomto případě mockrát viděný příběh o tajné zbrani, komplotu uvnitř tajné služby... zde však vyšperkováno velmi dobrou akcí. Moc se mi nelíbil velmi rozklepaná kamera v akčních scénách, která má navodit více adrenalinu, ale v tomto případě to bylo už trošku přes čáru a rušilo mě to. Hodně mě pobavit Ethan Hunt Cruise Sobotka na letišti :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Tajný agent Ethan Hunt po třetí a opět v plné parádě. Tentokrát v režii J.J. Abramse, což opět slibuje napínavou akční podívanou. Má samozřejmě jiný rukopis než předchozí John Woo, ale rozhodně za ním nezaostává. Po mírném počátečním rozjezdu, kdy se dozvíme, co všechno se změnilo a jak si vlastně Hunt žije, začne jízda, která nenechá vydechnout. Našince překvapí, že Hunt cestuje do Číny s českou identitou. Snímek má švih a neustávající adrenalinové tempo. John Woo udal směr a jak to tak vypadá, je následován.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Když jsem film viděl poprvé, nelíbil se mi vůbec. Ale napodruhé už Abramsovi jeho vždy realistický styl žeru. On dokáže, aby vypadala realisticky i ta největší hovadina. V tomhle filmu jsou stejné nesmysly jako v předchozích dílech, ale podáno je to tak lišácky, že bych se dušoval, že všechno, co se tu děje, je i možné. Oceňuju to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Debut, kterým se JJ přihlásil do top režisérské ligy, a značka MI dostala do té doby jednoznačně nejlepší díl. Šlape tady vlastně všechno, Hoffmanův záporák patří k těm nejlepším z celé série, docela se mi tady líbil i ten Tomův tým (Maggie Q, JR Meyers).
Fingon
16 886 bodů
6
Že to bude lepší než dvojka, v to jsem doufal. Říkejte si ale co chcete, na jedničku to vážně nemá.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Efektní adrenalinová jízda, která využívá velmi jednoduchý děj k nepřetržité prezentaci stylové a velmi realistické akce, přesně tak, jak bychom si pod značkou MI vždy přáli - především přestřelka země-vzduch na mostě patří k tomu vůbec nejlepšímu v daném okruhu filmů. Konec sice překvapí leda svou nepřekvapivostí, ale jinak funguje Abramsovi takřka vše, od zmíněné strhující akce, odpudivých záporáků (labužnický Hoffman) či žánrového soundtracku (zdálo se mi to, nebo mi jeden šanghajský motiv skutečně tak připomínal Silvestriho Predátora?) až po veledůležitý prvek Ethanova hlubokého vztahu k životem ohrožované manželce, díky němuž bylo na pořadu dne konečně i osobnější a hmatatelnější nebezpečí než jen "zničení světa".... Poctivě nadupaný biják, chytře upgradující zažitá žánrová měřítka na vyšší, byť výhradně vizuální, zážitkový level..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Ještě lepší akce, které mohlo být o trošičku víc. Slanění a zastavení se Ethana těsně nad zemí v tomto filmu je už snad po několikáte typické pro tuto sérii.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
No konečně.. Tohle už začíná vypadat jako možná nejlepší špionská a akční série všech dob. První dva filmy jsou fajn, ale že bych se k nim chtěl nějak vracet nebo na ně vzpomínat říct nemůžu. Ovšem třetí M:I mění všechno. Tomík už je obrovská hvězda s vynikajícím Posledním samurajem v zádech. Režie se tentokrát ujímá J.J. Abrams, který především stojí za kultovním a divácky hodně oblíbeným seriálem Ztraceni, a je zatraceně vidět, že to má v rukách někdo, kdo nejen, že umí, ale má nějaké nápady, co téhle značce nabídnout. Ethan Hunt se usadil, ale jak to bývá, tak tyhle agentíci za minulostí tlustou čáru udělat nemůžou.. Dravé a s konečně typickým akčním vizuálem, který obzvláště v druhé půli srší energií. Jakoby někdo trošku pochopil, jak s těma postavama pracovat a my tak poprvé dostáváme osobnější roviny našeho hlavního hrdiny, který pro záchranu nového života musí zase ponořit ruce do staré špíny.. Napěchovaná akční podívaná, z které navíc vyskakuje epická sekvence na mostě. Od vyplánovaného vloupání se do trezoru k tomuhle adrenalinu, zkrátka neuvěřitelný pokrok k popcornové zábavě, která mě bavilo tolikrát více než přechozí díly série. I když příběhový zvrat není tolik překvapující, tak přesto je funkční. Inu a dramatické scény, kde Ethan s bombou v hlavě musí ještě zachraňovat manželku, no fíha! Tohle byl návod, jak měla vypadat už starší dvojka, jelikož jestli Chiméra, nebo Králičí packa je vcelku jedno, ale až tohle mělo ten náboj.. Překvapivě i hlavní záporák Owen Davian coby Philip Seymour Hoffman působí dost dobře, že bych si herce spíše nedokázal v takové roli dříve představit. Snad krok tím správným směrem a i další díly si vezmou z Abramse příklad, ale zatím to vypadá, že jak musel jít zachraňovat nové SW, tak M:I přehodil výhybku přesně kam bych chtěl. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Další díl slavné série a ne vůbec špatný. Abrahams našel rovnováhu mezi oba díly, přidal motivaci Huntovi a vytvořil skvělé pokračování, které má skvělou akci, herce, scénář a režii. Abrahams zkrátka umí a nabídl ten správný mix zábavy, podle mého gusta.