Denní hlídka

66%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Noční hlídka nastavila laťku dost vysoko a to i přes fakt,že to při jejím uvedení nejspíš jen málokdo čekal. Denní hlídka se drží ve stejném duchu a koneckonců proč také ne. Jen blázen by měnil něco co se ukázalo jako úspěšné. Já se tedy bavil i tentokrát.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
A příběh pokračuje a to s daleko větším rozpočtem, což je na snímku hodně znát. Tvůrci se však z minulých chyb nepoučili, a jedou si po svém dál. Efektnější scény jsou dokonce snad ještě zmatečnější než minule, což je to nejhorší, co se může u takového druhu filmů stát. Střih je opět absolutně nelogický, bez rytmu, bez nápadu. Proč?. Že by snaha se od Hollywoodu nějak odlišit? Snímek je tímto nepřehledný a zmatečný. I tentokrát se jedná o slabý průměr. Bohužel.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to stejně stylové jako předchozí díl, ale to se brzo okouká. Příběh je také o něco méně přehledný a celkově to působí na to, jak jednoduché to vlastně je, moc chaoticky... Chvílemi jsem měl pocit, že si film hraje na složité drama, i když zápletka i pointa je vlastně docela "primitivní"... Není to špatné, ale není to ono...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Tak jako Noční hlídka je i tento díl poněkud splácaný ale má něco z děje a je o něco málo ''lepší''.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Největší matlanina, co jsem letos viděl. Asi si budu muset přečíst knihu, abych zjistil, jestli je tak ujetá jenom filmová adaptace...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Jak jsem zmímil u Noční hlídky, že jsem se v ději ztrácel a nechápal souvislosti kvůli neznalosti předlohy, tak zde to bylo tuplovaně. Je zde tolik zvratů, že jsem se ztrácel hned v prvních minutách, ale s postupem času a postupem v ději mi něco začalo docházet a konec to snad vysvětlil a snad jsem to tak nějak pochopil, ale opět je zde chyba ve scénáři, tvůrci h opět sepsali tak stručně, že něznalci předlohy budou tápat, ale to je pro mě jediné mínus, vylkým plusem je zde příbytek akce, která už zde je velice originální ( to ce předvedl v Wanted sice bylo absurdní, ale zároveň nevídané), přibyl i humor, kterej se mi občas líbil, a zmíním i skvělou hudbu. Myslím že po shlédnutí hlídek se těším na zakončení trilogie a rozhodně se považuji za fanouška.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
Na rozdíl od Noční hlídky, ve které byly prvky fantasy vytlačovány co nejvíce do pozadí, je dvojka již plnohodnotným fantasy příběhem se všemi jeho nevýhodami. Těžko uvěřit, že v Moskvě nového tisíciletí bude někdo hledat něco jako "křídu osudu". Děj a hlavně spád filmu také utrpěl a místo akce pitváme mezilidské vztahy upírů a čarodějek. Proto si myslím, že Denní hlídka je spíše pro fandy, kteří chtějí za každou cenu vědět, jak to pokračovalo. Pro konzumenta, jako jsem já, stačí vidět jednou, takříkajíc "pro zajímavost".
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Podobné ako jednotka: nepriehladné, rýchle, vtipné, prešpikované trikmy - jednoducho sa mi to páčilo...
jan-hrouda
863 bodů
6
dost rozporuplne. vlastne hodne jako jednicka... zkratka poradny zmatek, ale deje se tu jeste vice veci bez vysvetleni ("kde se tu vzal ten trolejbus?!"). nicmene ne vylozene spatne a rozhodne stoji za videni. vizualne pekne, herecke vykony take dobre, ale ten pocit, ze mi porad neco podstatneho unika, mi nedovolil se plne ponorit.