Chobotnice

61%
Chobotnice

Na palubě luxusní zaoceánské lodi si nejbohatší z bohatých připíjejí na svůj úspěšný život, ale po zuby ozbrojená banda novodobých pirátů připravuje plán na zločin století. Jedno nebezpečí se k lodi blíží ze vzduchu, pod mořskou hladinou však číhají tajemní tvorové, kteří mají zcela jiné plány.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Akce je tu tolik, že o hororu snad ani nemůže být řeč. Originalitou sice tento snímek neoplývá, ale natočeno je to zručně. Některé sekvence jsou ale zbytečně natahovány, a tak by vůbec nezaškodily nůžky. Vyprávění ztrácí rytmus a v té chvíli to poněkud začne nudit. Triky a efekty jsou na svou dobu povedené. Zábavné popkornové béčko, které funguje ve všech směrech.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Tvorba Stephena Sommerse je mi poměrně sympatická, což se ostatně projevilo i v této šílenosti. Je to nechutné(v tomto smyslu by se skutečně dalo mluvit o hororu), nelogické, po všech stránkách přehnané a až neuvěřitelně béčkové. Digitální chobotnice jsou k smíchu a Treat Williams je tak ležérní, jako by celý život nedělal nic jiného než likvidoval pravěká monstra uprostřed oceánu. Ale přesto všechno je to pořád nesmírně ujetá a zábavná podívaná, která nešetří krví a akcí a ani na chvíli vyloženě nenudí, což se u mnoha jiných béčkových hororů už napsat nedá..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Stojí za zhlédnutí. Trochu nápadné efekty ale průměr si zaslouží.

Dodatečné informace

Původní název:
Deep Rising (více)
  • USA Chobotnice
  • USA Deep Rising
Premiéra v ČR:
6. 8. 1998
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
11,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Chobotnice je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch