Diplomová práce

72%
Diplomová práce
Plakát traileru

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla?




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Každý student si tajně přeje, aby psaní diplomky bylo právě takové vzrůšo. Jinak ale pěkný, hravý film, kterému tak nějak láme vaz, že furt čekáme nějaký zvrat, ale ten prostě nepřijde. I tak slušné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Amenábar mě už asi nikdy nepřestane překvapovat. Parádní práce na debut, navíc v porovnání s mladším 8 MM už ten Schumacherův majstrštyk nevypadá zas tak neskutečně skvěle ...7.5/10
Pas
Pas
6 225 bodů
6.5
Diplomka Velmi slušný thriller, který v mnoha ohledech strčí do kapsy americkou produkci. Slušný scénář a spousta dobře zvládnutých, napínavých scén dávaly tušit, že Amenábar jednou vystrčí růžky. Určitě doporučuji všem fanouškům temných krváků, mé dojmy bohužel dost kazila formální jednoduchost a hlavně hnusná hudba, nebo spíš směsice disharmonických syntetizátorových mixů. Ve zkratce - průměrný, ale velmi slušně vygradovaný snímek se solidní pointou.

Dodatečné informace

Původní název:
Diplomová práca (více)
  • Španělsko Diplomová práce
  • Španělsko Diplomová práca
  • Španělsko Faszination des Grauens
  • Španělsko Halálos tézis
  • Španělsko Snuff
  • Španělsko Snuff-Movie
  • Španělsko Tesis
  • Španělsko Tez
  • Španělsko Thesis
Země původu:
Španělsko
Tržby:
2,65 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Diplomová práce je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch