První dáma country music

72%
První dáma country music
První dáma country music
Filmová adaptace životopisu Loretty Lynnové, který ona sama napsala společně s Georgem Vecseyem. Narodila se v Butcher Hollow (Kentucky) jako jedno z osmi dětí chudého horníka Teda Webba. Ve čtrnácti letech se vdala za Doolittla Lynna. O šest let později, již jako matka čtyř dětí, začala příležitostně zpívat o víkendech v místních hospodách. V pětadvaceti letech nahrála demo u nezávislé nahrávací společnosti, se kterou pak rozjela turné po všech rozhlasových stanicích na Jihu. Její první singl „Honky Tonk Girl“ zabodoval v hitparádách a otevřel Lorettě cestu do slavné Grand Ole Opry v Nashvillu. Její úspěch ji ukázal jak kladné stránky hvězd v podobě spousty hitů, vyprodaných koncertů či blízkého přátelství s Patsy Clineovou, tak i svoji odvrácenou tvář - vyčerpání z přepracování, nervové zhroucení a problémy v manželství...



Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
9
Filmové zpracování autobiografie Loretty Lynn, který vyšel knižně pod názvem Coal Miner´s Daughter (Horníkova dcera) - tak se také jmenuje film v originále. Životní role Sissy Spacekové a spolu s životopisem Johnny Cashe (Walk The Line) a Raye Charlese (Ray) jeden z nejvydařenějších filmů o osudech muzikanta. Dá se vidět i po mnoha letech.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Proč kritizovat film o vzestupu úspěšně zpěvačky. Protože je úspěšný? Protože se zpěvačce splnil sen a její partner se na konci filmu neoběsil? Já tohle uvažování moc nechápu. Toto je příjemný a hezký film s hlavní hvězdou, které divák fandí a navíc je to Sissy Spacek, tedy pochopitelně Češka:-)

Dodatečné informace

Původní název:
Coal Miner's Daughter (více)
  • USA První dáma country music
  • USA Coal Miner's Daughter
  • USA Havířova dcera
  • USA Prvá dáma country music
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
67,18 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch