Frida

74%
Frida
Plakát traileru

Strhující životní příběh slavné extravagantní mexické malířky Fridy Kahlo se Salmou Hayek v její možná životní roli. Ve filmu, jehož existenci si krásná herečka vybojovala i jako jeho producentka a nyní s ním sklízí zasloužené úspěchy (mj. nominaci na Oscara). Frida Kahlo prožila bouřlivý život, plný bolesti i lásky, skandální milostné aféry i fatální vztah s manželem Diegem Riverou (Alfred Molina). Do dějin se zapsala nejen jako skvělá umělkyně, ale i sexuální a politická revolucionářka s horkou jižní krví. Barevné mexické ulice, vášnivá hudba, krásné ženy, charismatičtí muži a bouřlivé události první poloviny 20. století tvoří nedílnou součást životního příběhu této pozoruhodné ženy.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Strhující příběh jedinečné osobnosti, pro kterou bylo malířství životním posláním, ale nikoli jedinou možností; fyzický handicap a vyčerpávající partnerství s egocentrikem Riverou, v jehož stínu se odmítala ukrýt před světem, jí sice ukrátilo život, ale pomohlo jí k nesmrtelnosti.
  • skvělá Salma Hayeková (pro roli udělala hodně a stálo to za to)
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Salma Hayek se srostlým obočím, přesto pritažlivá, divoká a nespoutaná. Strhující výkon.. ale ani Alfred Molina nezaostává. Film je hlavně o hereckých výkonech, asi to herce na place bavilo, protože je to opravdu paráda. Pěkně jsou i lokace, autentické prostředí a příběh Fridy samotný. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
K naprosté spokojenosti brání přímočarost děje. Taymorová zkrátka nemůže být tak odvázaná jako v Titovi, kterým mě naprosto dostala, a odvázat se může leda při více či méně nápadných citacích Fridina díla (nehraju si na znalce - její práci jsem jen ze zajímavosti zkouknul před filmem). Přesto pěkný zážitek se skvělou Hayek.

Dodatečné informace

Původní název:
Frida (více)
  • Kanada Frida
  • Kanada Frida Kahlo
  • Kanada Фрида
Premiéra v ČR:
1. 5. 2003
Země původu:
Kanada, USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
56,3 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch