Duel Frost/Nixon

74%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběh, který se stal největším prezidentským skandálem v dějinách U.S.A zná snad každý, ale o dění po rezignaci Nixona jsem příliš nevěděl. Příběh jednoho velkého interview, které poslalo Nixona definitivně do důchodu začalo vlažně, ale postupně krásně gradovalo až do výborného konce. Bavily mě výkony Franka Langella i Michaela Sheena.. pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Duel publicisty a exnejmocnějšího muže planety podle skutečných událostí se mi zdá jako docela zajímavý námět. Navíc vznikl i dost zajímavý film. Dokáže diváka přesvědčit, že právě sleduje nejdůležitější politickou událost historie, ale zároveň nechává hrdinům lidský rozměr, díky kterému se dá do příběhu lépe vžít. Líbilo se mi, že Nixon není zobrazen jako absolutní zlo (kdo zná Futuramu, jistě chápe, co tím myslím), a že ho jde do jisté míry chápat a ke konci i litovat. Celé to táhnou oba hlavní herci, z nichž válí hlavně Frank Langella.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Politická konverzačka v té nejdokonalejší podobě. Frank Langella goes to Oscar :) 90%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Ron Howard si po několika filmech konečně nevzal oddechový čas, jeho adaptace Dana Browna jsou skutečně tristní a bez reklamní masírky a negativní kampaně z Vatikánu by byly zaručenými komerčními propadáky, a natočil podívanou hodnou svého jména, kdy diváky učarovával ve ztemnělých sálech snímky Appolo 13 nebo Čistá duše. Film Frost/Nixon vznikl v Americko-Britsko-Francouzské koprodukci a byl pětkrát nominován na Oskara, včetně toho za nejlepší film a i přes své nesporné kvality se stal mezinárodním propadákem. Nikdy jsem ale úplně nepochopil proč, protože ten film měl správné obsazení, solidní tenzi a jistou režii. Pro mě je to hodně dobrá show.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Šikulka Howard opět pozoruhodně prokazuje, že i sebevíce náročná a konverzační látka se dá zpracovat velmi atraktivním a divácky přitažlivým způsobem. Snímek tahají do první ligy nejen protřelé herecké stálice, které dokáží zcela věrohodně zahrát snad i vykonávání potřeby při stavu beztíže, ale především jedinečná, z dobového pohledu naprosto přesně vyladěná výprava, díky které do sebe vše krásně zapadá a namísto soustředění se pouze na dialogy a historická fakta může divák obdivovat v podstatě vše ostatní, co tvoří každou detailně promyšlenou scénu - hudbu, kulisy, specifické příčesky, nevtíravé humorné vložky a především ohromné jiskření mezi ústřední hereckou dvojicí, které patří k tomu vůbec nejprďáčtějšímu, co se kdy v rámci podobných příběhů "muž proti muži" urodilo. Howard tu dává znovu jasně na srozuměnou, že pokud mu přijde do ruky scénář nepochybných kvalit, on zkrátka nikdy nic nezkazí.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Tak skvělé téma zpracovat s takovou povrchností mi přijde škoda a nadšení nad tímto filmem nesdílím, pro srovnání si pusťte Zabiji Nixona (2004) nebo Nixon (1995). Od Šifry Mistra Leonarda mám z dílá Rona Howarda takový pocit, že jede na efekt a známé tváře, tak říkajíc na jistotu, a hloubka se ztrácí. Kde jsou výšiny Čisté duše nebo Těžké váhy?
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Tak tenhle film mě vážně rozsekal. Skvělý obsazení, skvělý scénář a úžasná režie. Dokázala jsem na to koukat s jedním nádechem a čekala jsem, kdy a co přijde. Vážně krása, na kterou se můžu podívat víckrát...
wop
wop
1 716 bodů
8
Výborný konverzační film, postavený především na skvělém hereckém výkonu Franka Langelly v roli Richarda Nixona. Pro neameričana ale postrádá to osobní kouzlo, které z něj udělalo hit v zámoří. I tak je to výborně řemeslně udělaný film, nejvíce podobný 3 roky starému "Dobrou noc a hodně štěstí"
davsuch
davsuch
1 057 bodů
7
Velmi zajímavý a interktuální film z dějin spojených států. Tento film je jako udělaný pro intelektuály, kteří chtějí diskutovat na nad politikou a medii. Přijde mi, že je tu věrně zobrazen veškery děj do detailů. Bohůžel na úkor přiliš dlouhé stopáře filmu, což snižuje divákovu pozornost a je dost těžké držet krok se všemi zmíněnimy tématy, kterých je ve filmu mnoho.
  • velmi povedený výkon herce v roli Niksna
  • věrné zobrazení událostí
  • dobré ztvárnění emocí hlavních hrdinů
  • dlouhá stopář filmu
  • větší část filmu je o seznamovaní s okolnostmi popisované události
  • intelektuální témata, které nemusí každý pochopit a nemusí každého bavit