Control

76%
Control
Plakát traileru

Anton Corbijn, který se vypracoval na tvorbě hudebních videoklipů předních světových kapel, se pustil do biografického dramatu o svém oblíbenci Ianu Curtisovi, legendárním frontmanovi post-punkových Joy Division. Snímek s bohatou hudební složkou podle knižní předlohy Curtisovy manželky zaujme i diváky, kteří se s Joy Division doposud nesetkali.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
O kapele Joy Division jsem neslyšel, jejich hudba je depresivně punková a celkem dává tušit, co přijde ve filmu. Milostný trojúhelník, život hudební vycházející hvězdy se vším co k tomu patří.. jenže všeho je jen kousek a ve výsledku nic moc. Film mě prostě moc neoslovil. Černobílá za mě zbytečná, je to jednoduché, bez příkras, nadprůměrná záležitost, za mě ne více nadprůměrná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Při tom, jak umělecké a výpovědní se to snaží být, je to až přehnaně jednoduché a doslovné... Ten film mi vůbec nic nedal, a že se o to rozhodně snažil.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
8
Postřeh: Tak díky tomuhle filmu jsem téměr po dvaceti letech zjistil, že píseň "Dead Souls", kterou nahrála moje nej skupina "Nine Inch Nails" k soudtracku filmu "The Crow" z roku 1994 (poslední film Brandona Lee), je od "Joy Division" z roku 1980. Malý spoiler - to je ta, co u ní přímo na pódiu dostasne Ian epileptický záchvat - konec malého spoileru. Já to zkoukl ještě 1x po tom, co jsem viděl originál videa s Joy Division, a zvedám, musím. Sam Riley do toho dal fakt všechno!

Dodatečné informace

Původní název:
Control (více)
  • Austrálie Control
  • Austrálie Controle - A História de Ian Curtis
  • Austrálie Control - La vita di Ian Curtis
  • Austrálie Kontrola
  • Austrálie Контроль
Premiéra v ČR:
13. 3. 2008
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Austrálie, Japonsko, Velká Británie, USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
8,16 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Control je dostupný s českými titulky

Podobné