Home

77%
Home

Když Yann Arthus-Bertrand, mezinárodně uznávaný fotograf a autor knihy The Earth From Above, potkal producenta Luca Bessona, dohodli se ti dva na vytvoření dokumentárního projektu o planetě Zemi. Cesta po 50 zemích světa je ódou na krásy a jemnou harmonii naší planety. S optimistickým přístupem a aktuálními tématy se snímek zaměřuje na vzrůstající povědomí veřejnosti o současných sociálních problémech a problémech životního prostředí.

Exkluzivně „ze shora“ se vydáme na cestu kolem světa do těch nejúžasnějších, ale také nejponičenějších krajin – nádherná, dech-beroucí a silné emoce vyvolávající cesta z hlubin australského korálového pobřeží na vrchol hor Kilimandžáro, z amazonských pralesů do pouště Gobi, z bavlníkových plantáží v Texasu do průmyslové Šanghaje a ještě dál. Home nám skýtá konkrétní pohled na problémy, kterým musí naše planeta čelit: globální oteplování, kácení deštných pralesů, ztráta biodiverzity a ubývání přírodních zdrojů, ale na druhou stranu i pozitivní vývoj, jako je vzrůstající demokracie, růst našich příjmů a životního standardu, rozvoj vzdělání.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nakonec se z Home vyklubala jen další ekologická agitka, která sice oslňuje záběry naší planety, ale pouze tohle mi na 120 minutový dokument nestačí. A někdo to tu i napsal - vážně to vypadá jak pro předškolní děti (dojem navíc umocněný pomalým Svěrákovým hlasem). 5.5/10
Fingon
16 886 bodů
8
Videl jsem nemeckou verzi dokumentu pod nazvem Faszination Erde - Der Blick von oben, delka cca 100 min. Rikal jsem si, jak by asi vypadala Baraka/ Reggiova trilogie -qatsi, totiz ze by k obrazum planety Zeme pribyl i titulek mista. Tady se podarilo, z estetickeho hlediska pusobi komentar prece jen ponekud rusive.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Výborný dokument, poslední půlhodina rozhodla o páté hvězdičce, souhrn a záběry toho jak si člověk váží přírody a zároveň ji dokáže ničit je dechberoucí. jinak celkově nádherný záběry přírody i civilizace všech úrovní. 99% záběrů je pořízeno ze vzduchu a občas i mírně zpomaleno, což se mě líbilo a mohl jsem si to užívat. Kdyby tento dokument viděli všichni lidi na světě, tak by se asi začlo něco dít, ještě že nebydlím u moře:-) Jen ten dabing Zdeňka Svěráka je hroznej, měl by se raději věnovat filmu. 92%

Dodatečné informace

Původní název:
Boomerang (více)
  • Francie Home
  • Francie Boomerang
  • Francie Domov
  • Francie Home - La tierra vista desde el cielo
  • Francie Home - Nosso Planeta, Nossa Casa
  • Francie Home - O Mundo é a Nossa Casa
  • Francie Namai
  • Francie Otthonunk
  • Francie Yuva
Premiéra v ČR:
5. 6. 2009
Distributor:
SPI
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění